Кака отпразнува по великолепен начин своя мач №300 за Милан. Бразилецът вкара два гола за победата с 3:0 над Киево в мач от 31-ия кръг на Серия А. Това бе втора поредна победа за росонерите в първенството, след успеха над Фиорентина през седмицата. 

Кака вкара втория и третия гол за успеха, след който Милан вече има 42 точки и се изравни с осмия в подреждането Лацио. Киево остава на 3 точки от зоната на изпадащите.

Марио Балотели продължи с доброто представяне и след като бе решаващ за победата във Флоренция, откри резултата още в 3-ата минута. Кака ознаменува своя юбилей с гол в 27-ата, а бразилеца оформи крайния резултат след почивката. Киево можеше да се прибере във Верона поне с почетен гол, но в добавеното време на срещата пропусна дузпа. 


Треньорът Зеедорф трябваше да направи някои промени заради наказанията на Мексес и Констант и отсъствието на Монтоливо. Балотели водеше атаката, а зад гърба му бяха Кака, Хонда и Таарабт.

Още в 3-ата минута Милан поведе. Марио Балотели засече центриране на Адил Рами отдясно и от въздуха с левия крак прати топката в мрежата. 

Малко след това Милан бе пред второ попадение. Адел Таарабт стреля силно в близкия ъгъл, но вратаря Агаци изби. Гостите, които никога в историята си не бяха печелили на "Сан Сиро", създадоха първото си положение след четвърт час. Емануелсон не изчисти добре и за малко не си отбеляза автогол, а след това Абиати трябваше да избива удар на Бентиволио.

Кака отбеляза своя мач №300 за Милан с втория гол в мача в 27-ата минута. Бразилецът бе оставен съвсем сам от защитата на Киево и засече центриране отдясно на Кейсуке Хонда. Това бе 103-то му попадение с екипа на росонерите и 76-и в Серия А.

Хонда можеше да направи резултата 3:0 още преди паузата, когато Балотели му поднесе топката на празна врата, но японеца изненадващо стреля над вратата от няколко метра. Съли Мунтари се контузи и отстъпи мястото си на Есиен още преди да изтече полувремето.

След паузата Милан продължи да атакува. Агаци спаси своите след удар с глава на Хонда, но и той след мощния удар на Кака, който се заби в ъгъла - 3:0.

Киево бе най-близо до гола при един корнер изпълнен от Бентиволио, при който топката срещна близката греда, изпратена ниско по земята. Кака бе сменен, за да обере овациите на публиката, а Балотели пропусна да вкара четвърти гол в мача.

В добавеното време Кристиян Дзакардо не овладя добре топката и събори Теро в наказателното поле, за да даде на Киево дузпа. Самият Теро изпълни, но за малко не счупи напречната греда и Киево си тръгна не само победен, но и без да отбележи гол.

МИЛАН - КИЕВО 3:0

1:0 Балотели 3

2:0 Кака 27

3:0 Кака 53

МИЛАН: Абиати, Дзакардо, Бонера, Рами, Емануелсон, Де Йонг (59 Поли), Мунтари (44 Есиен), Хонда, Кака (73 Робиньо), Таарабт, Балотели

КИЕВО: Агаци, Сардо, Драме (67 Сесар), Фрей, Даинели, Бернардини, Радованович, Бентиволио, Хетемай (77 Гуаренте), Обина (63 Теро), Палоски