Андреа Пирло на практика обвини футболистите на Депортиво, че са взели допинг, за да отстранят Милан от Шампионската лига през 2004 г. Става дума за четвъртфинала реванш в турнира, когато росонерите сензационно отпаднаха, след като загубиха с 0:4. Резултатът от първия мач беше 4:1 за Милан.

"Вероятността да не се класираме беше колкото Гатузо да завърши филология", пише италианският национал в автобиографията си. "В действителност обаче се случи немислимото. Сякаш забравихме да играем и те ни биха с 4:0. Станахме за смях.

Сами си бяхме виновни, но имаше едно нещо, което не съм забравил и досега. Съперниците ни тичаха с 1000 км/ч, включително и тези, на които годините трябваше да им тежат и които никога не са били чак толкова бързи. Даже след края на първото полувреме се прибраха в съблекалните тичешком, бяха бързи като Юсеин Болт.

Затова ми дойде една злобна мисъл. За първи и за последен път в кариерата си си помислих, че съперникът е взел допинг. Нямам никакви доказателства, така че това не е никакво обвинение. Може би причината да мисля така, е ядът от случилото се. Но на полуфинала Депортиво отпадна от Порто, а след известно време изчезнаха от сериозните турнири", коментира Пирло.

Писанията на италианеца, естествено, предизвикаха гневна реакция в Испания.

"Тези твърдения са недостойни за футболист от неговата класа", заяви капитанът на Депортиво от 2004 г. Фран. "Ако започнем да се съмняваме след всеки разгром, какво да кажем за победата на Милан с 4:0 над Барселона през 1994? Не искам повече да си губя времето с тези абсурдни приказки."

Съотборникът му в състава на галисийците Валтер Пандиани, който отбеляза първия гол на "Риасор", подметна иронично: "Интересно защо го казва 10 г. по-късно. Дали да не организираме нов мач с играчите от 2004 и да видим кой е по-добър?"

Халфът Виктор пък отсече, че Пирло дължи извинение на Депортиво, на запалянковците в Ла Коруня и на футболистите на тима.