По всичко личи, че Кларънс Зеедорф ще бъде треньор на Милан само до лятото. Въпреки четирите поредни победи в Серия А и това, че росонерите имат шанс да се класират, според италианските медии холандецът е сам срещу всички в клуба.

Появи се информация, че през уикенда той е бил натиснат да пусне титуляр Монтоливо. Халфът бил един от групата италианци в съблекалнята, които били най-недоволни от действията на Зеедорф. Тя включва още Абиати, Абате и Де Шильо.

В същото време тези дни Адриано Галиани не се появи на поредната конференция, обявена от клуба, за да се изяснят отношенията на изпълнителния шеф с треньора.

Италианските медии твърдят, че е възможно Зеедорф да бъде сменен дори Милан да се класира за Лига Европа. От клуба държат росонерите да заемат петото място в класирането, за да не участват в квалификациите, а да влязат направо в групите. Според "Кориере дела Сера" обаче холандецът ще бъде сменен през лятото дори да успее да постигне тази цел.

Фаворит да наследи холандеца според "Тутоспорт" е Филипо Индзаги. Торинският всекидневник споменава също имената на Лучано Спалети и Роберто Донадони.