Аз съм треньор на Милан до момента, в който президентът Берлускони ми се обади, за да ме уведоми, че вече не е така. Това заяви Кларънс Зеедорф в отговор на зачестилите публикации според които той ще бъде сменен през лятото.

Според "Гадзета дело Спорт" обаче моментът, в който Берлускони (евентуално) ще уведоми Зеедорф за промяната, е съвсем близо. Италианската спортна Библия твърди, че росонерите вече са отправили запитване за треньора на Фиорентина Винченцо Монтела и биха искали да го привлекат в пакет със спортния директор на виолетовите Даниеле Праде, чийто договор с клуба от Флоренция изтича.

Проблемът за Милан и Берлускони е, че в контракта на Монтела е включена клауза, която предвижда неустойка от 7 млн. евро, в случай, че той си тръгне преждевременно. За един клуб, който се стреми максимално да ограничи разходите си, този вариант е неприемлив, коментира "Гадзета дело Спорт". Изданието твърди, че именно стремежът към икономии превръща Пипо Индзаги, който в момента води юношите (т.нар. "примавера") на Милан във фаворит за поста на Зеедорф.