Милан не остави никакви шансове на Катания и разгроми сицилианците с 4:0. Това бе пета поредна победа на росонерите в Серия А. Благодарение на нея отбора изпревари Ювентус, който този кръг няма да има мач. Милан вече има 20 точки, с една по-малко от лидерите Удинезе и Лацио.

Още до почивката Милан водеше с 2:0. Голове на Ибрахимович от дузпа и Робиньо донесоха аванса. След паузата Лоди си вкара автогол, а Дзамброта също се разписа. Ибрахимович беше над всички с невероятната си игра. Почти всички опасности за Катания дойдоха след подавания на шведа.


Срещнаха се два от отборите в най-добра форма в Серия А. Милан спечели 4 поредни мача в калчото, а Катания нямаше загуба вече 6 кръга. Росонерите си осигуриха класиране напред в Шампионската лига и сега се целят в първото място в Серия А, от което изоставха на 2 точки. Възможността  бе отлична, защото мача на Юве от кръга бе отложен заради лошото време.

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри можеше да използва отново Кларънс Зеедорф и Антонини. Холандецът бе титуляр, а защитника остана на пейката. Наказани за мача бяха Боатенг и Ночерино. Урби Емануелсон зае поста зад двамата нападатели Ибра и Робиньо.

Винченцо Монтела се справя отлично начело на Катания. Той отново заложи на схема с петима в защита и трима централни защитници. Гомес и Бергесио водеха атаката на сицилианците.

Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите от опустошителното наводнение в Генуа. Началото бе много силно за Милан. Още в четвъртата минута Ибрахимович стреля силно от фаул и спечели корнер. При центрирането Тиаго Силва отклони топката, но не уцели вратата. Още в следващата атака Милан отново можеше да вкара. След чудесна комбинация топката стигна до Дзамброта, който стреля от воле, но удара отиде в аут.

Катания се затрудняваше да спре атаките на Милан. В 7-ата минута домакините получиха дузпа. Робиньо и Ибрахимович размениха подавания и бразилеца бе съборен в наказателното поле от Ландзафаме, който получи и жълт картон. Златан Ибрахимович бе точен от бялата точка за 1:0. Шведът е вкарал 4 от последните 6 гола на Милан в първенството.

Малко след това и Катания можеше да получи дузпа. Центриране на Ландзафаме бе спряно с ръка от Дзамброта. Реферът Джервасони обаче реши, че играта не е умишлена и не отсъди нищо.

В 22-ата минута росонерите отново имаха възможност. Акуилани стигна до аутлинията и центрира, но Ибрахимович не успя да стигне до топката. Само 2 минути след това Милан вкара втори гол. Ибрахимович показа, че се разбира отлично с Робиньо, като го изведе отляво. Бразилецът влезе в наказателното поле и финтира Белуши, след което с прецизент диагонален удар прати топката в мрежата - 2:0.

Милан правеше каквото си иска след това. Ибрахимович изведе Зеедорф в отлична позиция, но холандеца стреля право в Андухар. После Робиньо проби отляво и поднесе топката на Зеедорф, който от добра позиция не уцели вратата. После удар на Робиньо мина в аут, а Акуилани изстреля снаряд, който профуча над гредата.

Минута след минута росонерите пропускаха удобни шансове. В 42-ата центриране от корнер бе засечено от Амброзини с глава, но Андухар изби от голнинията, а след това защитник изчисти. В следващата атака Бергесио се промъкна в наказателното поле на Милан и се сблъска с Абиати, който опита да улови топката. Бергесио стана по-бързо и стреля към вратата, но от голлинията Бонера изчисти. Абиати остана да лежи на земята с травма и играта бе спряна.

Последва нов пропуск на Милан. Емануелсон центрира отляво и Робиньо стреля с глава, но отново Андухар бе на точното място, за да спаси. Милан се оттегли на почивка с 2 гола аванс. След нея в игра за росонерите се появи Марио Йепес. Той замени Даниеле Бонера.

Катания удари греда при първата си атака за втората част. Маркезе опита да центрира отляво, но не уцели добре топката и тя прехвърли Абиати, за да тупне върху напречната греда.

Милан реши всичко с трети гол в 69-ата минута. Робиньо обра поздравленията, но всъщност бе автогол на Лоди. Ибрахимович за пореден път показа невероятния си пас. Той изведе Робиньо отляво и бразилеца стреля под плонжа на Андухар. Лоди опита да изчисти топката от голлинията, но я прати в страничната греда. След това топката се удари отново в тялото но Лоди и премина голлинията.

Само 3 минути след това Милан прати Катания в нокдаун. Акуилани стреля много силно от фаул. Андухар успя само да избие, но Дзамброта бе най-бърз и се разписа с добавка.

Треньорът на Милан Алегри даде и дебют на Филипо Индзаги за сезона. Супер Пипо влезе в игра десетина минути преди края на мястото на Робиньо. Ветеранът можеше да се разпише малко след това, след поредния великолепен пас на Ибра. Нападателят изведе в коридор Индзаги, който от чиста позиция стреля, но Андухар изби с крак.

В добавеното време Абиати предотврати почетен гол на Катания. Хубав удар на Бергесио от дистанция влизаше в ъгъла, но Абиати се разтегна и изби в корнер. Това бе и последното действие в мача, спечелен убедително от Милан.

МИЛАН - КАТАНИЯ 4:0

1:0 Ибрахимович 8 дузпа
2:0 Робиньо 24
3:0 Лоди 69 автогол
4:0 Дзамброта 72

МИЛАН: Абиати, Абате, Бонера (46 Йепес), Тиаго Силва, Дзамброта, Амброзини, Акуилани, Зеедорф (79 Антонини), Емануелсон, Робиньо (79 Индзаги), Ибрахимович

КАТАНИЯ: Андухар, Белуши, Легроталие, Споли, Ландзафаме (63 Макси Лопес), Алмирон, Лоди (79 Делвекио), Рикиути (52 Бариентос), Маркезе, Гомес, Бергесио