Също като Интер, Милан скоро може да премине в азиатски ръце. Сингапурският богаташ Питър Лим е предложил 500 млн. евро на Берлускони за клуба, твърди "Гадзета дело спорт". Милионерът иска да повтори упражнението, което стори Ерик Тохир, за да получи 70% от акциите на Интер.

Лим, обаче не е единственият, който иска да има Милан. Китаецът Зон Кингу, също е заинтересуван и се е свързал с Барбара Берлускони. Той е вторият най-богат човек в Китай и отдавна има различни интереси в Италия. 

Тези оферти носят сериозни драми в семейство Берлускони. Президентът на клуба Силвио Берлускони не иска да продава мажоритарния пакет. Твърди се, че преди месец е отказал 300 млн. евро от Лим за 51% от акциите. Берлускони държи 100% от тях. Собственикът на Милан отвърнал, че 300 млн. стигат за 30%.

Точно затова Питър Лим направил втора оферта, след мача с Киево, когато се е срещнал с Галиани. Втората оферта е за 500 млн. и освен това Берлускони ще получи същата опция, като Масимо Морати в Интер - да остане президент, а Адриано Галиани - изпълнителен директор. 

Берлускони все още обаче не е решил, а китаеца Зон е на път да направи контраоферта, защото той пък е по-близък с Барбара Берлускони. Милан е апетитна марка за азиатците, защото е оценена от "Форбс" на 745 млн. евро. Първата задача на новите собственици ще е да направят стадион, собственост на клуба.

Берлускони е в Милан от 28 години и се превърна в най-печелившия клубен президент в историята. Сега обаче е на път да отстъпи клуба на азиатците.