Милан е предложил на Арсенал размяна на Марио Балотели за Джоел Кемпбъл, пише днес вестник Тутоспорт.

Според изданието идеята е на шефът на "Росонерите" Адриано Галиани, който обаче иска англичаните да доплатят 7.9 милиона лири.

За интерес от страна на Арсенал към Балотели се говори отдавна, а самият президент на италианския клуб Силвио Берлускони призна, че се опитва да продаде нападателя.

Ако това стане обаче Милан ще разполага само с двама чисти нападатели в лицето на Джампаоло Пацини и М'Байе Нианг. Затова "Росонерите" ще имат нужда от качествен нападател.

Затова те предлагат да вземат младия нападател на Арсенал Джоел Кемпбъл. 22-годишният футболист предизвика фурор на световното първенство с националния отбор на Коста Рика.

Арсен Венгер вече заяви, че ще го викне на предсезонната подготовка на отбора и ще му даде шанс. Кемпбъл обаче няма никакъв опит във Висшата Лига и три сезона подред игра под наем.

Затова мениджърът на Арсенал може да предпочете да заложи на далеч по-опитния Балотели, като доплащането на исканата от Милан сума няма да е проблем.

Самият Балотели преди няколко дни случайно или не позира пред магазин за артикули на Арсенал. Освен това той е едно от водещите лица на Пума, който от новия сезон е спонсор на "Артилеристите".