Милан продължава със слабото представяне в контролите. Росонерите загубиха 1:2 от Валенсия в дебюта на новото попълнение Диего Лопес. Вратарят, дошъл от Реал Мадрид, бе титуляр на "Местая". 
 
Пипо Индзаги не можеше да използва контузените Балотели, Де Йонг и Нианг. Но не атаката бе проблем този път, а защитата.
 
Още в началото Кристиян Сапата осигури първия гол на Валенсия. Дой реши да връща към вратаря, но вместо това изведе Пако Алкасер, който прехвърли Лопес за 1:0.
 
Милан все пак успя да реагира и изравни още преди почивката. Кейсуке Хонда вкара изключителен гол. Той изпълни прекрасно пряк-свободен удар, прати топката над стената и с помощта на гредата тя спря в мрежата.
 
Проблемите в защита продължиха и Диего Лопес почти подари втори гол на Валенсия, след като се подхлъзна, но Сапата бе на място да изчисти.
 
Все пак грешките в отбрана костваха на росонерите. Родриго преодоля с лекота двама бранители на Милан и удара му се заби в близкия ъгъл на Диего Лопес.
 
Милан можеше да изравни с последния удар за първата част, но шута на Ел Шаарави бе блокиран.
 
След паузата Андре Гомес стреля право във вратаря Лопес, а Фегули не успя да се разпише след корнер. Пабло Армеро също записа дебют за Милан, като влезе като резерва.
 
СЪСТАВЪТ НА МИЛАН: Диего Лопес, Абате (81 Мексес), Бонера, Сапата (60 Алекс), Албертаци (70 Армеро), Поли (81 Мастали), Кристанте, Мунтари (70 Есиен), Хонда, Пацини (60 Менес), Ел Шаарави