Милан преговаря с Челси за привличането на Фернандо Торес и Марко ван Гинкел, потвърди вицепрезидента на италианския клуб Адриано Галиани.

"Росонерите" търсят заместник на Марио Балотели и според английските медии те са се споразумели с Челси за трансферната цена на Торес, но все още нямат договорка със самия футболист относно личните му условия.

Проблемът е голямата му заплата от около 170 000 лири седмично. Само преди два дни вестник Сън написа, че Торес няма намерение да приема намаление на заплатата и трябва Челси да поеме разликата, ако иска той да напусне.

Що се отнася до Ван Гинкел, сините искат да го пратят под наем за една година, за да може той да трупа опит. Трансфера на 21-годишния холандец е почти сигурен.

"Целта ни е да привлечем страхотен нападател. Фернандо Торес? Той е страхотен нападател. Нека да видим дали ще дойде или ще е някой друг. Работим активно", коментира Галиани пред клубния канал.

"Ван Гинкел? Спокойни сме. Направихме нашето предложение на Челси и чакаме техния отговор. Надяваме се да го вземем".

Ако се провали с трансфера на Торес, Милан ще се насочи към италианския нападател на Ливърпул Фабио Борини. Други варианти са Роберто Солдадо от Тотнъм или Константинос Митроглу от Фулъм.

Междувременно Челси продаде 21-годишния Джордж Савил на Уулвърхямптън за 1 милиона лири. Освен това 20-годишният Патрик Бамфорд бе пратен под наем в Мидълзбро. Очаква се скоро при него да отиде и капитанът на младежкия тим на Челси Люис Бейкър.