Италианското първенство започва днес. Макар че Серия А е лишена до голяма степен от световни звезди, каквито я украсяваха допреди 4-5 години, все пак в калчото дойдоха нови футболисти, които тифозите нямат търпение да видят в действие.

Други пък, вече загатнали на какво са способни или разкрили напълно потенциала си в Италия или в чужбина, са напът да се завърнат в игра след проблеми с травми. Трети изглеждат готови да изригнат и да се превърнат в наистина големи имена или campioni, както казват италианците.

„Евроспорт“ състави символичната единайсеторка на футболистите, предизвикващи най-голям интерес преди старта на италианския шампионат.

На вратата е Диего Лопес, който се оказа ненужен в Реал (Мадрид) и премина в Милан без пари. Испанецът ще има тежката задача да стегне отбраната в червено-черно, която през миналия сезон допусна цели 49 гола.

Гъркът Костас Манолас също има огромно предизвикателство пред себе си – той ще трябва да направи така, че никой в Рома да не забележи отсъствието на Мехди Бенатия.

„Братовчедите“ на Рома от Лацио също привлякоха класно попълнение в отбрана – холандецът Стефан де Врай доказа класата си на Мондиал 2014.

Двама бивши съотборници от Манчестър Юнайтед – Патрис Евра и Неманя Видич, пък вече ще бъдат съперници. Френският национал подсили шампиона Ювентус, а сърбинът – Интер.

Матео Ковачич пък сложи черно-синята фланелка още миналото лято, но очакванията са този сезон той да се нареди сред най-големите в Серия А. Последното Кевин Стротман го направи вече с екипа на Рома, но тежка травма го извади от терена за 6 месеца. Тифозите (най-вече тези на Вълците) нямат търпение той най-после да се завърне. Третото име в халфовата линия е Джонатан де Гузман, с когото Наполи изглежда по-солидно в средата на терена.

Две от местата в атака са за познати имена в калчото – Стефан ел Шаарави (Милан) и Марио Гомес (Фиорентина) се надяват, че са загърбили травмите и са готови за големи подвизи по терените в Италия. Третият нападател пък е съотборникът на Ел Шаарави Фернандо Торес . Хлапето, което, трябва да признаем, вече поостаря, ще замени в центъра на атаката на росонерите напусналото „лошо момче“ Балотели.

 

Единайсеторката на играчите, будещи най-голям интерес в Серия А:

Диего Лопес (Милан)

Стефан де Врай (Лацио)

Костас Манолас (Рома)

Неманя Видич (Интер)

Патрис Евра (Ювентус)

Кевин Стротман (Рома)

Джонатан де Гузман (Наполи)

Матео Ковачич (Интер)

Марио Гомес (Фиорентина)

Стефан ел Шаарави (Милан)

Фернандо Торес (Милан)

Стефано Долчи, „Евроспорт“