Филипо Индзаги направи паметен дебют като треньор на Милан, но в същото време се видя колко много работа му предстои. Росонерите надвиха Лацио с 3:1, но в през дълги периоди от време не можеха да вържат никаква игра, а в края на мача бяха принудени да треперят.

Хонда откри в началото на двубой след блестяща акция на Ел Шаарави. През втората част Мунтари удвои отблизо, а Менез вкара дузпа за Милан. Орлите намалиха с автогол на стабилния иначе Алекс, а в добавеното време един от най-активните им играчи Кандрева изтърва дузпа.


Двата тима започнаха двубоя на високо обороти. Още в първите секунди крилото на Лацио Кандрева настигна една топка на аутлинията, но не успя да я върне към свой съотборник.

Милан обаче поведе при първата си по-опасна атака. Ел Шаарови спечели висока топка пред собственото наказателно поле, като я свали към Бонера. Защитникът, който изведе росонерите с капитанската лента и изненадващо изпълняваше функциите на ляв бек, изпрати кълбото далеч напред. Изглеждаше, че пръв до него ще стигне Де Врай. Ел Шаарави обаче се изстреля като ракета по левия фланг, изпревари холандеца, а после елегантно с външния фалц на десния крак сервира топката на Хонда. Вратарят на Лацио Бериша излезе да блокира японеца, но атакуващият халф на Милан прекара кълбото през краката му и то спря в мрежата на гостите – 1:0.

Постепенно темпото на мача спадна, а двата тима правеха твърде много грешни отигравания и допускаха немалко грубости. Един-единствен път Поли  и Менез сътвориха опасност отдясно в наказателното поле на Орлите, но ниското центриране на французина дойде твърде силно за Ел Шаарави, който не успя да засече.

Въпреки че се разписа, Хонда показа доста бледа игра за росонерите, но пък намесите на новото попълнение Алекс в защитата на домакините бяха безупречни. Партньорът му в центъра на отбраната на червено-черните Кристиян Сапата също се отличи на няколко пъти със стабилни изяви.

Атаката на Лацио пък се показа доста беззъба през първата част, в която Диего Лопес скучаеше и влезе в досег с топката най-много два-три пъти.

След почивката Орлите натиснаха, но росонерите удвоиха преднината си. Инацио Абате бе изведен вдясно от Хонда, надигра един бранител и центрира ниско, отбраната на Лацио се бе построила много лошо и Сули Мунтари се разписа от границата на малкия пеналт.

Малко по-късно Жереми Менез влезе в наказателното поле и падна след съприкосновение с Де Врай, който направи изключително разочароващ дебют за Орлите. Самият французин изпълни безкомпромисно от бялата точка и отбеляза трети гол за росонерите.

Лацио обаче организира светкавична контра и след центрирането на Кандрева отдясно Алекс имаше нещастието да си отбележи нелеп автогол.

Орлите се хвърлиха в мощни атаки и отбраната на Милан започна да се пропуква, макар че Мунтари като по чудо не се разписа с воле, което облиза рамката на вратата.

Диего Лопес отрази опасен изстрел на Кандрева от воле . Крилото на Лацио получи правото да изпълни дузпа, след съприкосновение с Абате в четвъртата минута на добавеното време. Лопес обаче не се даде и отрази удара на потърпевшия. Така за първи път от три години Милан започна участието си в Серия А с победа.

МИЛАН – ЛАЦИО 3:1

1:0 Хонда 7

2:0 Мунтари 56

3:0 Менез 64 (дузпа)

3:1 Алекс 67 (автогол)

Милан: Диего Лопес, Абате, Алекс, Сапата, Бонера, Де Йонг, Поли, Мунтари (68 Есиен), Хонда (77 Армеро), Менез (82 Нианг), Ел Шаарави

Лацио: Бериша, Баста, Де Врай, Кана, Раду, Пароло, Биля, Лулич (73 Маури), Кандрева, Клозе (59 Джорджевич), Кейта (60 Фелипе Андерсон)