Филипо Индзаги дебютира с победа като треньор в Серия А. Неговият Милан разби 3:1 Лацио на старта на сезона. Този мач по принцип винаги е бил лесен за росонерите, защото Орлите не са печелили в Милано от 1989 г. Индзаги обаче бе изключително доволен от първия си мач като треньор и не пропусна да празнува победата в прегръдките на своите играчи.

"Поздравления за отбора, който направи голям мач. Казах ви, че ще играем сърцато и го направихме. Заслужихме да победим днес. Много съм щастлив сега, но не трябва да се замайваме, а да продължим да работим и то много", каза щастливият Пипо.

Треньорът направи анализ на тези първи месеци работа като наставник на росонерите. "Мястото в първия тим се печели единствено с много работа всеки ден. Имаме нещастието да не сме в евротурнирите, но трябва да го използваме като късмет, защото това ни дава възможност да подготвяме всеки мач цяла седмица".

"Опитвам да наложа моето виждане, страст и късмет в играта, защото сме късметлии, че можем да работим такова нещо. Освен това имаме привилегията да работим в толкова голям и престижен клуб. Този резултат днес ще ни даде самочувствие. Нека си спомним какво казваха за нас преди 20 дни".

"Още нищо не сме направили, а миналия сезон изостанахме с 40-45 точки от някои отбори, които освен това се подсилиха добре. Трябва да се подобрим във фазата при притежанието на топката. Бяхме плашливи на някои моменти, но това е нормално, защото миналия сезон бе тежък".

Индзаги говори и за новото попълнение Фернандо Торес, който не игра в тази среща. Испанецът ще е на линия за следващият мач след паузата за националните отбори.

"Тази сутрин Торес направи тестове и показа рекордни резултати, каквито нито един играч на Милан не е правил. Ще бъде много силно попълнение за нас", завърши Пипо.