1. Индзаги върна гордостта на Милан

Да вдигнат ръка онези, които са вярвали, че Милан ще започне новия сезон с убедителна победа. Какво, никой ли не го е предвидил? Е, не е изненадващо.

Момчетата на Индзаги претвориха духа на своя треньор на игрището. Макар че Лацио тепърва ще се обиграва, росонерите отдавна не бяха играли толкова силно. Стефан ел Шаарави, Хонда и останалите сякаш бяха се заразили с енергия от Супер Пипо.

След мача изпълнителният шеф Адриано Галиани беше в еуфория: „Готови сме за челната тройка. Доведохме играчи от Челси, ПСЖ и Реал М!“

Твърдението на Галиани за пореден път илюстрира факта, че големите клубове се чувстват принудени да привличат големи имена, независимо от това колко безполезни могат да се окажат те в действителност. Освен това в тези думи се крие голяма заплаха за бъдещото представяне на Милан. Росонерите нямат никаква нужда от напрежение и от място под светлините на прожекторите. Индзаги просто трябва да бъде оставен да работи на спокойствие, а ръководството ще може да си направи нужните изводи след края на сезона.

2. Френският легион на Старата госпожа

Различните италиански клубове през определени епохи са били свързвани с играчи от една или друга страна. Големият Милан от края на 80-те и началото на 90-те беше „холандски“, докато Интер по същото време беше „германски“.

Ювентус пък отдавна има особено отношение към френските футболисти. Мишел Платини беше първата голяма звезда от Франция, а после с екипа на бианконерите блестяха Зинедин Зидан и Давид Трезеге. В момента Юве си има Пол Погба, а в събота сериозна заявка за слава подаде Кингсли Коман.

18-годишният атакуващ халф бе сред най-добрите срещу Киево, въпреки че игра с температура. Като се има предвид, че той бе привлечен без пари, можем да поздравим директорите Марота и Паратичи за поредния им изключително успешен ход.

3. Стари познати

Преди мача с фиорентина треньорът на Рома Руди Гарсия призна, че е малко притеснен за защитата си, защото Манолас, Астори и Коул за първи път излязоха да играят заедно. Тримата се представиха прилично, макар че Фиорентина имаше две отлични голови положения.

Вълците обаче спечелиха трите точки най-вече благодарение на двама стари познати на тифозите: Жервиньо и Раджа Наинголан. Белгиецът откри резултата и асистира на котдивоареца за второто попълнение. Полузащитникът изигра прекрасен мач и явно вече е в оптимална форма.

Спринтът на Жервиньо в последната минута показа, че и нападателят е навлязъл във форма. Малко неориентиран бе новакът Итурбе, но Рома може да си позволи да изчака той да се аклиматизира.

4. Тревожни сигнали за Наполи

Южняците донякъде се реваншираха за отпадането от Шампионската лига, като измъкнаха трите точки в гостуването на Дженоа. Новото попълнение Джонатан де Гузман вкара гола на победата в последните секунди и донесе малко облекчение на Рафа Бенитес.

Всички обаче се убедиха, че небесносините имат сериозни проблеми. Отбраната е твърде колеблива, а загубата на концентрация продължава да причинява огромни трудности на Наполи. Двойката защитници Албиол-Кулибали е слаба във въздуха, което важи и за целия отбор. Генуезците спечелиха повечето високи топки, така че Бенитес има над какво да работи. Може би затова той се опитваше толкова упорито да привлече Маруан Фелайни.

Джон Кавенаги, Федерико Формика, Serieaddicted