Милан записа втора поредна победа този сезон в Серия А, като измъкна невероятно 5:4 като гост на Парма. В този луд мач имаше 9 гола, два червени картона, дузпа, автогол. 

Два пъти за росонерите вкара Жереми Менез, като второто му попадение бе изключително. Той се разписа с пета. Голове за Милан вкараха още дебютанта Бонавентура, който откри резултата, Хонда и Де Йонг. Точни за Парма бяха Касано, Фелипе и Лукарели.

Парма остава без спечелена точка след този мач, а Милан има пълен актив от 6 точки и вкара 8 гола за тези два мача. Последният случай, в който Милан вкара пет пъти в първенството беше през 2009 г. срещу Сиена.


Дългоочакваният дебют на Фернандо Торес за Милан се отложи. Оказа се, че нападателя е с контузия и няма да играе известно време. Испанецът получил травмата след сблъсък с Рами на тренировката вчера. Извън строя е и Ел Шаарави.

Треньорът Филипо Индзаги, който дебютира с победа 3:1 срещу Лацио, заложи на Хонда, Менез и новото попълнение Бонавентура в атаката. В триото нямаше изявен централен нападател, а Менез бе в ролята на фалшива деветка. Друго ново попълнение - Марко ван Гинкел остана резерва. 

Парма стартира с шокираща загуба от новака Чезена и искаше да вземе първи точки за сезона. Бябяни и Поци бяха с контузии, а Палета и Касани останаха на пейката, заради незадоволително здравословно състояние.

Антонио Касано водеше атаката срещу бившия си клуб. Белфодил и Гецал трябваше да му помагат в атака. Дебют за Парма направи дошлия от Ювентус Паоло де Челие.

Парма започна силно мача и можеше да открие още в 6-ата минута. Касано центрира отдясно, Гецал обаче се размина, а Диего Лопес успя да се справи при удара на Белфодил.

Милан бързо отвърна. Хонда центрира от фаул и Алекс от няколко метра не успя да засече. Миранте стигна до топката и изпревари Де Йонг, който бе готов да се разпише отблизо.

Две минути след това Милан отново бе близо до гол. Менез центрира отдясно и Бонавентура стреля с глава от отлична позиция, но неточно.

Настойчивостта на Милан даде резултат. В 25-ата минута Хонда изпревари защитник и успя да пусне топката в наказателното поле. Там бе Бонавентура, който с хубав удар с левия крак прати топката в мрежата.

Дебют и гол за привлечения от Аталанта играч. За Бонавентура това бе и юбилеен мач №100 в Серия А. 

Радостта на Милан обаче бе кратка. Само 2 минути след това Парма изравни. Дуковете направиха страхотна контраатака, като Хоркера изведе Касано сам срещу вратаря и нападателят не сбърка. Това бе осми гол на Касано срещу Милан и четвърти в последните 3 мача с росонерите. 

Милан обаче отново излезе напред в резултата. В 37-ата минута Абате стигна до аутлинията и центрира перфектно за Хонда, който с глава прати топката в мрежата. Втори мач и втори гол за японеца този сезон.

В последната минута на първата част Милан получи дузпа. Алесандро Лукарели събори Жереми Менез в наказателното поле и получи дори жълт картон за нарушението. Зад топката застана самия Менез и реализира, също както и срещу Лацио. Два мача и два гола и за французина.

Парма обаче намали разликата веднага след почивката. Хоркера стреля с десния крак, но удара му се превърна в асистенция за защитника Фелипе, който от два метра реализира за 2:3.

Милан веднага опита да отвърне. Абате пробяга 60 метра и направи двойно с Менез и стреля, но Миранте спаси.

В 58-ата минута росонерите останаха с 10 души. Капитанът в този мач Даниеле Бонера бе изгонен за два жълти картона. Вторият от които бе показан за умишлена игра с ръка. Не стига това, ами другият централен защитник Алекс се контузи само 5 минути след това. Сапата се появи на неговото място. А Индзаги трябваше да пусне и Рами на мястото на Хонда.

Въпреки тези проблеми Милан вкара четвърти гол. Касано загуби топката в средата на терена и това позволи на Де Йонг да напредне и да простреля Миранте. Само за два мача този сезон Милан вкара толкова голове, колкото в предишните пет срещи от калчото (7).

Лудият мач обаче не свърши тук. Парма вкара за 3:4. Защитникът Лукарели се реваншира за дузпата, която направи като засече с глава центриране от корнер. Поредното статично положение, при което росонерите допускат гол.

И двата отбора напълно спряха да мислят за защитата. Милан тръгна на контраатака и удари греда. Менез получи топката и от малък ъгъл стреля, но разстресе страничния стълб. 

Парма изравни бройката, но не в резултата, а в числеността на терена. Фелипе бе изгонен в 76-ата минута за втори жълт картон. Повторенията обаче показаха, че при нарушението срещу Менез може би дори нямаше контакт. Съдията Маса обаче го изгони и вбеси домакините. 

Същият този Менез вкара голът на вечерта. Ристовски сбърка при един пас назад към вратаря, Менез пресече подаването и с гениален удар с пета вкара второто си попадение за срещата.

И точно, когато всички си мислеха, че са видяли всичко в този мач, се оказа, че не е имало автогол. Матия де Шилио свърши тази работа в 89-ата минута. Той опита да върне топката към вратаря Диего Лопес, който се размина и мача приключи при резултат 4:5.

 

ПАРМА - МИЛАН 4:5
0:1 Бонавентура 25
1:1 Касано 27
1:2 Хонда 37
1:3 Менез 45 дузпа
2:3 Фелипе 50
2:4 Де Йонг 68
3:4 Лукарели 73
3:5 Менез 79
4:5 Де Шилио 89 автогол

Ч.к. Бонера (М) 58, Фелипе (П) 76


ПАРМА: Миранте, Ристовски, Фелипе, Лукарели, Де Челие, Акуа, Лоди, Хоркера (72 Кода), Гецал (65 Паладино), Касано, Белфодил (79 Бидауи)

МИЛАН: Лопес, Абате, Алекс (62 Сапата), Бонера, Де Шилио, Поли, Де Йонг, Мунтари, Хонда (62 Рами), Менес, Бонавентура