Наставникът на Милан Филипо Индзаги заяви, че е едновременно ядосан и щастлив след победата на неговия отбор.

"Росонерите" спечелиха с 5:4 като гост на Парма в луд мач, в който имаше два червени картона, дузпа и автогол.

И макар в атака Милан да показа много добра игра, защитата бе изключително колеблива и именно това направи Индзаги недоволен.

"Ядосан съм, но също съм и много, много щастлив, тъй като това е изключителна група от играчи. Да не забравяме от къде тръгнахме", коментира Индзаги пред Скайс Спортс Италия.

"Видях комбинациите, които опитвахме в тренировки и вкарахме страхотни голове. Но видях също и че допуснахме гол при всеки шанс, който позволихме. Беше много отворен мач, но няма съмнение, че Милан заслужаваше да победи".

"При последния сигнал си мислех, че щеше да е жалко да не спечелим мача, тъй като през цялото време го контролирахме. В този отбор, който има голяма нужда от самочувствие, се появи страхът, че можем да изпуснем точки при тази ситуация".

"Трябва да похваля и двамата централни защитници, които се появиха , тъй като останахме с 10 души и трябваше Рами и Сапата да влязат без минута загрявка. Това е духът на Милан. Не знам колко далеч можем да стигнем, но аз съм много горд да бъда треньор на този отбор".

Другата събота Милан приема Ювентус на Сан Сиро и всички гледат към това дерби, за да се види къде реално се намират "Росонерите".

"Играем срещу отбор, който е над нас. Но трябва да се опитаме да играем като Милан. В дългосрочен план няма да е равностойно, но в само един мач можем да кажем своята дума и да компенсираме разликата в класата с други неща".

"Очевидно, ще дойдат и трудни моменти, тъй като ние се реконструираме. Но когато гледам тези момчета на тренировките и след това те прилагат тези комбинации в мачовете, аз съм щастлив. Предстои ни този голям мач на Сан Сиро и имаме пълното намерение да му се насладим".

Заради контузията на Фернандо Торес, като фалшива деветка бе използван Жереми Менес, който направи чудесен мач.

"Както видяхме днес, има контузии и аз имам нужда от всеки. Менес беше изчерпан накрая, тъй като преследваше всеки. Да не забравяме, че Менес бе привлечен като свободен агент и хората не бяха впечатлени от идването му. Но ако свободните агенти са такива, те са добре дошли".

Накрая Индзаги обясни и защо използва Даниеле Бонера за централен защитник вместо Кристиан Сапата.

"Имам пет централни защитници, така че трябва да съобразя характеристиките. Тъй като Парма не разполагаше с Бибиани, счетох, че няма да се наложи да се справяме с много от контраатаките им".