Милан накара тифозите си да мечтаят за успешен сезон, вкарвайки 8 гола в първите си два двубоя от Серия А. Жереми Менез пък даде заявка за място сред най-големите звезди на Апенините.

Бившият изпълнителен директор на Ювентус Лучано Моджи и стар съперник на Адриано Галиани на трансферния пазар отписа шансовете на тима на Пипо Индзаги за нещо сериозно тази година.

„Да, Милан заслужава похвали, защото вкара пет гола на Парма. Да не забравяме обаче, че росонерите в същото време получиха четири попадения“, коментира Моджи. „Те имат сериозни проблеми. Освен това Парма бе ощетена от съдията. Нямаше нито дузпа за Милан, нито червен картон за играча на Дуковете.“

„Тези, които предричат скудето за росонерите, малко прекаляват. Що се касае до Менез, аз бих изчакал. Доколкото си спомням, в Рома той беше доста непостоянен. Наистина, той е изключително техничен състезател, но халфовете на Милан не са в състояние да му помагат в акциите му. Когато втори нападател като него е принуден да играе без качествен плеймейкър и трябва да върши всичко сам, е по-лесно да бъде опазен“, поясни бившият бос на Юве.

„Ръководството на Милан не умее да прави селекция. Росонерите ще стигнат най-много до петото място“, отсъди Моджи.