Емполи - Милан, мач от 4-и кръг на Серия А. Стадион "Карло Кастелани", Емполи, 21:45 часа българско време. Съдия: Калварезе


В първите си два мача от сезона Милан сякаш показа, че е способен на нещо голямо. После обаче дойде дербито с Ювентус, в което си пролича, че росонерите все още са много далеч от класата на шампионите. Милан се бранеше почти през цялото време, въпреки че беше домакин, а след като допусна гол, не успя да създаде чисто голово положение за изравняване.

Новакът Емполи се приспособява трудно към елита и е напът да пусне корени в зоната на изпадащите. В домакинския мач с Рома обаче тимът на Маурицио Сари затрудни доста един от най-силните отбори в калчото. Дали това се дължи на факта, че Вълците усилено се стремят да пестят сили, или Емполи наистина ще бъде костелив орех на своя стадион?

ЕМПОЛИ
Вратари:  Сепе, Баси
Защитници:  Хисай, Ругани, Барба, Марио Руи, Тонели, Бианкети, Лаурини, Пертиконе
Халфове:  Кроче, Валдифиори, Весино, Верди, Зелински, Синьорели, Моро, Лаксалт, Гуаренте, Пучарели
Нападатели:  Тавано, Макароне, Агире

Контузени:  Шекиладзе, Мчедлидзе
Наказани: няма

Вероятен състав (4-3-2-1): Сепе – Хисай, Ругани, Барба, Марио Руи – Кроче, Валдифиори, Весино – Зелински, Верди - Тавано

 

МИЛАН
Групата за мача
Вратари:  Абиати, Агаци, Гори
Защитници:  Абате, Албертаци, Армеро, Бонера, Де Шильо, Мексес, Рами, Дзакардо, Сапата
Халфове:  Де Йонг, Мунтари, Поли, Ван Гинкел
Нападатели:  Бонавентура, Ел Шаарави, Хонда, Менез, Нианг, Пацини, Торес

Контузени:  Монтоливо, Сапонара, Диего Лопес, Алекс, Есиен

Под съмнение: Менез

Наказани: няма

Вероятен състав (4-3-3):  Абиати – Абате, Бонера, Сапата, Де Шильо – Поли, Де Йонг, Ван Гинкел – Бонавентура, Торес, Ел Шаарави
 
Прогноза на Gol.bg:
Бонера се завръща в отбраната на Милан, където вероятно ще замести Рами. Не се знае обаче доколко това е добра новина за росонерите, които имаха доста проблеми в защита и докато капитанът бе на терена в първите два кръга.

В нападение се очаква Торес да започне като титуляр, заменяйки Менез. Французинът, който подари на тифозите страхотни моменти, особено в двубоя с Парма и който се раздаде, макар и безрезултатно срещу Юве, страда от преумора. В средата на терена пък Ван Гинкел най-вероятно ще замени в единайсеторката Мунтари.

Алекс и Диего Лопес пък още не са възстановени.

Домакините от Емполи също имат известни проблеми с контузени и ненапълно готови футболисти.

Италианските медии писаха, че поражението (и особено поведението) на Милан срещу Ювентус е вбесило собственика на клуба Силвио Берлускони. Ако росонерите се издънят срещу аутсайдера Емполи, над главата на Пипо Индзаги изглежда ще надвиснат буреносни облаци по-малко от месец след дебюта му като треньор на червено-черните.

Резултат: Емполи – Милан 1:2