Проблемите за Милан продължават и от добрия старт и двете поредни победи остана само далечен спомен. Росонерите направиха само 1:1 като гост на Чезена и от два поредни мача с два новака, взеха само 2 точки.

Грешка на вратаря Кристиян Абиати позволи на Чезена да поведе в 10-ата минута. Точен бе Сучи. След това Адил Рами изравни при центриране от корнер.

И двата тима имаха по един отменен гол, а Милан дори завърши мача с 10 души. Изгонен с директен червен картон бе Кристиян Сапата.

След отличния старт за сезона Милан записа само една точка от последните 2 кръга, в които загуби от Ювентус и направи само 2:2 с новака Емполи. Сега Пипо Индзаги промени схемата на игра, като заложи на 4-2-3-1. 

Фернандо Торес водеше атаката, а зад него бяха Бонавентура, Хонда и Менез. Това беше пети кръг, а Индзаги използва пета различна двойка централни защитници - Рами и Сапата.

Чезена все още нямаше загуба на своя стадион през сезона. На трибуните имаше доста мастити имена като Роберто Манчини, Алберто Дзакерони и Ариго Саки.

Милан се хвърли в атака в началото и Торес бе близо до гола. Въпреки това Чезена изненадващо поведе. Кристиян Абиати изпусна лесен удар на Марилунго и Давиде Сучи бе на линия, за да се разпише с добавката.

Сучи също така поиска и дузпа, но рефера прецени, че няма контакт между него и Адил Рами. 

Милан помисли, че е изравнил, когато Менес вкара топката във вратата, но рефера отсъди засада на Фернандо Торес.

В 19-ата минута Милан изравни. Хонда центрира от корнер и Адил Рами засече топката в мрежата. След това Бонавентура бе близо до попадение, но от малък ъгъл бе неточен. 

След почивката Милан имаше трудности. В 50-ата минута Чезена бе близо отново да поведе. Страхотен удар с левачката на Копола след пас на Марилунго мина покрай вратата.

В 73-ата минута проблемите на росонерите станаха още по-големи, защото Кристиян Сапата бе изгонен. Той събори откъсващия се Дефрел, който бе изведе от Марилунго. 

С човек повече Чезена можеше и да спечели, като дори вкара попадение. Лукини  се разписа с глава, но рефера Гуида отсъди нарушение срещу Де Шилио от страна на Кашоне.

В крайна сметка Милан записа трети пореден мач без победа. 

ЧЕЗЕНА - МИЛАН 1:1
1:0 Сучи 10
1:1 Рами 19

ЧЕЗЕНА: Леали, Капели, Волта, Лукини, Ренцети, Зе Едуардо, Кашоте, Копола, Бриенца, Марилунго, Сучи

МИЛАН: Абиати, Абате, Рами, Сапата, Де Шилио, Де Йонг, Поли, Хонда, Менез, Бонавентура, Торес