Милан разгроми с 3:1 Верона като гост и продължава да е близо до върха в Серия А. За росонерите това е втора поредна победа. Още преди почивката хората на Пипо Индзаги решиха мача с 2 гола за 6 минути.

Маркес си отбеляза автогол в 21-ата минута, а Кейсуке Хонда добави второ попадение веднага след това.

След паузата Милан вкара и трето попадение. Отново точен бе Кейсуке Хонда. 2 минути преди края Нико Лопес върна един гол, но за повече време нямаше.

След победата Милан е с 14 точки и е на четвърто място в класирането, на точка зад Сампдория и на 5 зад лидера Ювентус.

Много от контузените играчи на Милан се възстановиха и в лазарета остана само Монтоливо. Диего Лопес, Бонавентура, Ван Гинкел и Менез обаче седнаха на пейката. Рядък шанс да бъде титуляр получи Стефан ел Шаарави.

В началото Поли стреля силно, но удара му бе избит, а добавката на Ел Шаарави бе право във вратаря Рафаел. После пък Фернандо Торес стреля неточно.

В 21-ата минута Рафа Маркес опита да отклони центриране на Абате, но засече топката в собствената си врата. 

6 минути по-късно Милан реализира второ попадение. Пас на Ел Шаарави намери Хонда, който удвои аванса на росонерите.

Верона можеше да върне един гол преди паузата, когато Лука Тони стреля акробатично, но Абиати се хвърли и с една ръка изби. Вратарят на Милан отново се намеси решително след нов удар на Лука Тони този път с глава.

В 56-ата минута всичко стана ясно, когато Кейсуке Хонда направи 3:0. Това бе петият гол на японеца този сезон. Рами подаде към Хонда, който останал сам срещу вратаря, го финтира и реализира.

Милан бе в настроение и контраатака на Ел Шаарави завърши с центриране за Хонда, който стреля, но удара бе отклонен на пътя на Торес. Испанецът опита акробатично да реализира, но Рафаел с прекрасен рефлекс изби.

После Абате пропусна добра ситуация. Верона се раздвижи в края. Тахцидис стреля силно от дистанция, но Абиати показа, че е в отлична форма и изби над гредата.

Алекс не бе пласиран добре и покри засадата и Гомес получи шанс да вкара, но силния му удар бе избит от Алекс в корнер. Натискът на Верона се засилваше. Тони засече ниско центриране, но не уцели вратата.

Нико Лопес излезе сам срещу Абиати и подаде към Тони, но в момента на удара ветерана бе изпреварен от вратаря и Рами.

В края все пак Верона вкара гол. Младокът Нико Лопес тръгна отдясно премина Мунтари и с левия крак не остави шанс на Абиати.

Верона можеше да вкара и още един гол, когато Тони остави топката за Нене, но бразилеца от чиста позиция стреля над вратата. В добавеното време на срещата Рафа Маркес завърши кошмарния си ден с червен картон.Той получи втори жълт за нарушение срещу Бонавентура.