Нападателят на Милан Фернандо Торес си е поставил високи цели и се надява да стане водещият реализатор на отбора до края на сезона.

Испанецът дойде в началото на сезона на "Сан Сиро" под наем от Челси за два сезона. В девет мача досега обаче той има само един гол за Милан.

Същевременно полузащитникът Кейсуке Хонда има цели 6 гола в 11 мача и засенчва Торес. Хлапето обаче се надява до края на първенството нещата да дойдат на мястото си.

"Ако мачът завърши без голове, но сме създали пет положения, това е добър знак", коментира Торес пред Гадзета дело Спорт.

"Имаше само няколко мача, в които създадохме по-малко положения, отколкото трябва. Това е проблем. Сега обаче нещата зависят от нас, нападателите. Хонда не може винаги да вкарва".

"Целта ми е да стана топ реализатор на отбора. Милан ме доведе тук да вкарвам и да се възползвам от положенията. Това ми е работата".

"Ако не го направя, мястото ми е някъде другаде. Въпреки това, вкарването на гол не ми е мания. Ако видя съотборник на по-добра позиция, ще му подам на него".

"Тук в Милан трябва да започнем отначало. Но знам от опит, че не можеш да насилиш тези неща. Да се върнем в европейските турнири е основната цел, но не трябва да сме прекалено загрижени за това".

"Дербито с Интер ме вдъхновява много. Това дерби е чиста емоция, както за играчите, така и за феновете. Първото нещо, което ми казаха феновете на летището при пристигането ми беше "Спечели дербито".

"Това  е мач, който трае шест месеца. Той е навсякъде. Надявам се да вкарам".