Треньорът на Милан Пипо Индзаги остана изключително разочарован от ремито 1:1 в голямото градско дерби срещу Интер.

Това бе и първото миланско дерби на младия специалист.

"Разочароващо е да играеш водеща роля в един такъв мач, да създадеш няколко чисти положения, и да не стигнеш до победата", обяви младият треньор на пресконференцията след срещата.

"Въпреки това отборът даде всичко от себе си и като цяло мисля, че самата среща бе балансирана. Интер също се справи добре".

Стефан Ел Шаарави имаше най-добрата възможност за миланци да им осигури победата, но останал сам срещу вратаря разтресе горната греда.

"Честно казано това е малко срамно за него, тъй като най-доброто за Стефан щеше да бъде именно той да реши това дерби с негов гол. Такива неща обаче се случват във футбола и знам, че и аз съм правил такива пропуски".

"Знаем, че трябва да израстваме, но аз вярвам, че духът и гладът за победата, които показахме в този мач, бяха много добри. Някои от ходовете ни също бяха доста правилни".

"Oсвен това мисля, че това дерби показа още, че в тези два отбора още се работи и са в процес на изграждане, така че при нас и Интер нещата са на върхове и спадове".

"На първо място ние трябва да сме в цял състав и при това положение ще бъдем много конкурентноспособни, когато нямаме контузени състезатели. Аз съм доволен от духа на отбора днес".

"Определено мога да кажа, че имаше разочарование в съблекалнята, защото момчетата искаха трите точки. В момента, в който си мислех, че Интер просто вече не е конкурентноспособен, ние допуснахме изравнителен гол, който бе случаен според мен. Създадохме до края още две невероятни положения, но за съжаление не победихме".

"Колкото до Торес, вярвам, че той скоро ще се върне към формата си и ще се разпише. Той се справя добре в тренировките и за това го пускам, макар че знам, че в мачовете не е като в тях. Опитвам се да му помогна и винаги използвам примера на Креспо. Анчелоти го пускаше всеки мач като титуляр в продължение на 2 месеца, докато не вкара. След като обаче се отпуши той не спря да бележи", каза Пипо.