Лазаретът на Милан продължава да се пълни с всеки изминал ден. До мача с Киево онзи ден (0:0) извън строя бяха цифром и словом 9 (девет) души - Рами, Сапата, Абате,  Де Шилио, Ел Шаарауи, Агаци, Армеро, Дзакардо и Мастур.

По време на двубоя срещу „летящите магаренца” обаче контузии получиха и двама от тримата основни полузащитници на „росонерите” – Найджъл Де Йонг и Рикардо Монтоливо.

Според „Гадзета дело спорт”, повече подробности за тяхното състояние ще има тази вечер или утре. 

Положението на холандеца обаче било по-тежко, макар че и в двата случая се касае за мускулни травми.

С тях двамата, общият брой на контузените в Милан вече добри наистина плашещи размери – цели 11 души! Мнозина сочат като причина за лавината от травмирани лошата физическа подготовка, която има отборът.

„Кориере дело спорт” пък вече предвижда и как ще изглежда новата халфова линия на Пипо Индзаги в решителния за съдбата му мач срещу Верона в събота.

Самият треньор неведнъж е казвал, че предпочита да залага именно на Де Йонг, Монтоливо и Поли в средата на терена. Срещу Киево например той заложи на схема 4-3-1-2.

В двубоя с Верона обаче Индзаги трябва за пореден път да преправя схемата си. При евентуалното отсъствие на Монтоливо и Де Йонг, Милан ще играе в схема 4-2-3-1, с Поли и Бонавентура в средата и Менез-Черчи-Хонда зад нападателя Дестро.