Винченцо Монтела няма никакво намерение да напуска Фиорентина в посока Милан, гласят най-новите информации от Ботуша.

Както е известно, специалистът е обект на интерес от страна на „росонерите”, чиито наставник Филипо Индзаги е сигурен пътник ако не сега, то след края на сезона.

Вицепрезидентът на „червено-черните” Адриано Галиани е сондирал възможността да вземе Монтела, като според някои източници, дори е отправил официална оферта.

Самият треньор обаче нямал никакво намерение да напуска „Виола”, въпреки предложението. Монтела се е срещнал с президента на флорентинци Андреа Дела Вале и е потвърдил, че остава на поста си.

 Наставникът обаче бил решен да изтъргува по възможно най-добрия начин интереса на Милан към себе си. В замяна на верността си към „виолетовата” кауза, Монтела поискал още по-голям контрол върху отбора, в това число и върху трансферната политика. По непотвърдени данни, желанието на специалиста щяло да бъде удовлетворено.  

Монтела има договор с Фиорентина до лятото на 2017 година, като клаузата за неговото разваляна варира между 5 и 6 милиона евро, в зависимост от това на коя италианска медия вярвате.