Наставникът на Милан Филипо Индзаги обяви, че няма нищо вярно в слуховете, които пращат Мауро Тасоти на треньорския мостик при „росонерите”. Според Пипо, подобни слухове са следствие от недобрите резултати, но в тях нямало нищо вярно.

В същото време Индзаги заяви, че е горд с работата си, но подчерта, че е напълно човешко да се греши.

Медиите в Италия от известно време насам твърдят, че ако не бие Верона в събота, Пипо ще бъде заменен от Тасоти до края на сезона.

„Лошите резултати доведоха до тези коментари за Тасоти. Понякога се натъжавам като чета подобни неща, които са пълна лъжа”, отсече Индзаги.

„Аз съм силен, не ми пука за атаките към мен. Аз самият исках Мауро в Милан, борих се цял месец, за да се присъедини към мен”, продължи треньорът на Милан.

„Искам да ви докажа на всички, че бъркате за мен. Вярно е, че трябва да бъда съден по резултатите, но мечтая да дам много на Милан. Всички в клуба са изключително добри към мен и работя спокойно. Каквото и решение да бъде взето през юни, Милан ще бъде винаги в моето сърце и бих искал да остана тук още 20 години”, призна Индзаги.

„Да бъдеш треньор е велико. Ще бъда в тази професия още много години. Благодарен съм за критиките, те ме карат да си върша работата по-добре. Човек се учи, докато е жив.”

„Надявам се никога да не бъда уволняван, но всички треньори минават през това. Убеден съм, че мога да се справя добре. Съсредоточен съм само върху това да дам на феновете и Берлускони няколко добри победи”, продължи Пипо.

„Вярно е, че имаме трудности, но това не е заради липса на желание от мен и отбора. Може и да не сме играли добре в няколко мача, но желанието е налице. Никой в клуба не се оплаква и е готов да вложи допълнително усилия. Всички сме наясно, че ни предстои дълъг път, но ако спечелим два-три поредни мача, критиките към мен ще спрат”, завърши Индзаги.