Филипо Индзаги ще запази поста си, поне засега. Милан победи опашкаря Каляри с 3:1 в мач от 28-ия кръг на Серия „А” и по този начин спаси треньора си от уволнение.

С успеха си тази вечер „росонерите” събраха 38-точки и се изкачиха до 7-ата позиция, поне до  неделните мачове от кръга.

Милан и Каляри ритаха поред почти празен стадион, тъй като ултрасите на домакините изпълниха заканата си и бойкотираха двубоя. Като цяло и атмосферата на „Сан Сиро” бе доста тягостна.

Милан отново не бе кой знае колко убедителен, а и спечели, благодарение и на несъществуваща дузпа четвърт час преди края.


Иначе Каляри започна добре и Сау можеше да се разпише още в 6-ата минута, но ударът му мина встрани от вратата на Лопес.

В 21-ата мин. Жереми Менез отново блесна за Милан с 14-ия си гол за сезона. Французинът получи отляво, финтира пазача си и със страхотен фалцов удар матира Бъркич.

В 34-ата Ван Хинкел можеше дори да удвои аванса на „черно-черните”, но ударът му мина на сантиметри над гредата.

Каляри не мислеше да се предава и гостите изравниха малко след почивката. Сардинци направиха чудесна контра, Жоао Педро изведе Фариас, а той „счупи” кръста на Мексес и прокара топката покрай Лопес за 1:1.

Секунди по-късно обаче френският бранител поправи грешката си по възможно най-добрия начин. След центриране от корнер, Мексес намери топката от въздуха и с майсторски удар върна аванса на Милан.

Островитяните отново демонстрираха характер и не се отчаяха от лошия развой на срещата. Каляри бе на косъм от ново изравняване в 75-ата мин, когато резервата Педро удари гредата над Лопес.

Буквално в ответната си атака Милан получи несъществуваща дузпа. Чепители спъна Черчи на метър пред пеналта, но реферът вкара нарушението вътре и посочи бялата точка. Менез застана зад топката и бе безкомпромисен за 3:1.

В края Каляри хвърли всичко напред и Милан дори можеше да направи победата си още по-изразителна. При контра в 89-ата мин. Пацини бе изведен от Черчи на 5 метра от вратата, но Желко Бъркич с невероятен рефлекс успя да спаси.

Малко по-късно той разочарова и самия Черчи, който излезе очи в очи с него, но и той не успя да преодолее сръбския страж.

МИЛАН – КАЛЯРИ 3:1

1:0 Менез (21’)

1:1 Фариас (47’)

2:1 Мексес (49’)

3:1 Менез (78’)

МИЛАН: Диего Лопес, Антонели, Палета, Мексес, Абате, Де Йонг, Поли, Ван Хинкел, Хонда, Менез, Дестро,

КАЛЯРИ: Бъркич, Гонзалес, Чепители, Диаките, Авелар, Донса, Екдал, Крисетиг, Фариас, М’Поку, Сау