Защитникът на Милан Филип Мексес  призна, че за него и съотборниците му ще бъде много трудно да си осигурят място в Лига Европа.  Въпреки това французинът заяви, че „росонерите” ще дадат всичко от себе си, за да постигнат голямата цел. В противен случай "черно-черните" ще останат извън евротурнирите за втора поредна година. 

В момента Милан са на деветото място в Серия „А”, като почти сигурно шестата позиция ще бъде последната, даваща право на излаз в Европа.

„Това е четвъртият ми сезон на „Сан Сиро”. Когато дойдох тук за пръв път, в отбора имаше много големи шампиони. След това обаче настъпиха големи промени”, заяви Мексес.

„Имах щастието да играя със страхотни футболисти, но така или иначе нещата се промениха. Сега трябва да върнем отбора там, където му е мястото”, пожела си френският бранител.

„В оставащите ни 10 мача до края трябва да дадем всичко, за да се класираме за Лига Европа. Знаем, че ще бъде много, много трудно, но ние представляваме Милан. Да носиш тази фланелка е голяма отговорност”, отсече Мексес.