Халфът на Милан Найджъл де Йонг призна, че ще изчака, преди да вземе решение, относно бъдещето си в клуба. Холандецът намекна, че първо иска да види дали „росонерите” имат амбиции да се върнат отново на европейски връх и едва тогава ще разкрие намеренията си.

Както е известно, договорът на Де Йонг с клуба изтича през лятото и той става свободен агент. В Англия усилено се говори, че силен интерес към своя сънародник проявява мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал.От Милан също дават "мило и драго" да го задържат.

„Още не съм решил какво ще правя. Може да взема решението си в края на април или в самия край на сезона. Първо обаче искам да видя, какви ще са плановете на Милан, дали отново искат да станат онзи велик отбор от миналото”, заяви Де Йонг пред медиите в родната Холандия.  

„Аз никога не чета италиански вестници и не гледам телевизията им. В тази страна всеки може да си каже или напише каквото си иска, без никакви последствия. Така че изобщо не съм запознат, какво се говори за мен, не ме питайте. Концентрирам съм само върху играта си на терена”, продължи дефанзивният халф.

„Рано е да се каже, къде ще съм следващия сезон. Може да съм в Милан, в Аякс или в друг клуб. Ще имам избор, тъй като ще съм свободен агент.  Ще обмисля всичко внимателно, за да не направя погрешен избор”, завърши Де Йонг.