Италианските грандове Милан и Ювентус дебнат един от най-талантливите млади италиански играчи, разкри импресариото Дино Дзампакорта.

Според агентът, „бианконери” и „росонерите” следят под лупа 18-годишния Хосе Маури.

„Няма да се бъркаме в работата на администрацията на клуба. Както знаете, Парма фалира и положението там е по-особено. Получавам обаче страшно много обаждания за Маури”, заяви импресариото.

„Наполи го искаше още през миналия сезон, но тогава Парма не го пусна. Юве и Милан няма как да не са сред клубовете, следящи ситуацията около Хосе. Искаме да разберем какво ще е бъдещето на Парма”, продължи агентът.

Работата е там, че ако синдикът, който в момента управлява клуба, не намери нов купувач, клубът може да бъде закрит, а всичките му играчи да станат свободни агенти. Тоест, талантливият Маури ще излезе без пари на евентуалния си бъдещ работодател.

„Имахме контакти и с много чуждестранни клубове като Волфсбург и Байерн. Атлетико Мадрид и Пари Сен Жермен също изпратиха запитвания, което е нормално, Маури е само на 18 и с голямо бъдеще пред себе си”, подчерта агентът му.