Още по темата

 

Треньорът на Милан Филипо Индзаги заяви, че ранният червен картон е натежал много при загубата на тима му с 0:3 като гост на Наполи. Въпреки това „росонерите“ потвърдиха, че Пипо остава начело на тима.

„Хората говорят за бъдещето ми още от първия ми ден в клуба, така че нищо не се е променило“, заяви Индзаги пред „Скай Спорт Италия“.

„Съжалявам за моя отбор, дадохме всичко от себе си през първите 70 минути, но бяхме прекалено афектирани от червения картон. Нищо не мога да упрекна играчите си. Полученият първи гол бе тежък удар и после наведохме главите си“, каза още треньорът на Милан.

Матия Де Шилио бе изгонен само след 42 секунди игра, но Диего Лопес спаси дузпата на Гонсало Игуаин. Милан удържа резултата до 70-та минута, но след това в продължение на шест минути Наполи вкара 3 гола.

„Де Шилие е национален състезател, той знае, че сбърка. Но е срамота да ни накажат толкова сурово в първата минута – дузпа и червен картон. Според мен трябваше да му дадат жълт картон“, каза още Индзаги.

Треньорът на Милан бе попитан и за реакцията на Матия Дестро, който не прие добре смяната си. „Няма да коментирам тези неща. Винаги има подобни  слухове, а аз исках да пусна свеж играч. Помолих играчите си да покажат същия дух и в срещите до края на сезона. Предстоят ни четири мача, в които шансове за изява вероятно ще получат младите играчи.

Този сезон е от фундаментално значение в моето футболно образование. Имам договор и ще продължа да работя, докато ми се дава шанс. Защото Милан означава много за мен“, каза още Индзаги.