Треньорът на Севиля Унай Емери е големият фаворит за поста на Филипо Индзаги в Милан. 43-годишният испанец е попаднал в плановете на „росонерите“ заради работата си за андалусийците. Емери изведе Севиля до трофея в Лига Европа в едва втория си сезон в клуба, а сега отборът му отново е на полуфинал в турнира.

Според „Тутоспорт“ работата на испанеца ще бъда наблюдавана под лупа от скаути на Милан по време на двата мача с Фиорентина в Лига Европа. Първият полуфинал е утре в Испания.

Емери, който взе Севиля от 9-та позиция в Примера дивисион през 2012-2013 година, изведе тима си до петото място, въпреки че Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид разполагат с далеч по-голям финансов ресурс.

„Гадзета дело Спорт“ обаче пише, че към момента най-желан за треньор на Милан е наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти. За италианеца се говори, че най-вероятно ще напусне Реал след края на сезона и може да се завърне на „Сан Сиро“, където под негово ръководство „росонерите“ спечелиха два пъти Шампионската лига.

Новият треньор на Милан ще бъде четвърти в последните три сезона, след Масимилиано Алегри, Кларанс Сеедорф и Филипо Индзаги. В момента Милан е на 11-то място в Серия А, на цели 36 точки зад лидера Ювентус.