Стефан Ел Шаарави е най-голямата мистерия в Серия А. Дебатите за бъдещето му в Милан текат от месеци и за мнозина решение е само едно – да прекара следващият сезон под наем. Пълна година далеч от Милан, година без да има очаквания да се доказва всяка седмица, може да помогне на Фараона да преоткрие себе с

Големият му проблем е, че така и не може да избегне контузиите, но ако бъде преотстъпен на по-малък клуб, това може да му донесе стабилност, която не получава в Милан.

По-рано тази година имаше слухове, че нападателят може да бъде дори продаден от Милан, а Арсенал и Ливърпул имаха интерес към Фараона. Агентът и брат на Стефан – Мануел обаче отхвърли тези възможности.

„Има няколко запитвания от чужбина, дори през  януари имаше. Но Стефан се чувства като у дома си в Милан и не се нуждае да си тръгва“, каза Мануел Ел Шаарави.

Братът на нападателя отхвърли и възможността за трансфер в рамките на Италия. И всички ние можем да си представим Ел Шаарави в Милан, въпреки пълният хаос , който цари в клуба. Треньорът Филипо Индзаги най-вероятно няма да остане, нито пък голяма част от играчите. Босът Силвио Берлускони пък така и не е решил дали да продаде мажоритарния пакет акции на клуба.

Всичко това ще постави Ел Шаарави в странна позиция. Той е само на 22 години и вкара само един гол в последните два сезона на Милан. Изглежда двете страни са загубили връзка, но може би могат да си помогнат взаимно.

Фараона има желанието да стане велик играч. Ето заради това Милан трябва да се държи към него. „Росонерите“ можеха да го продадат за сериозна сума, но не го направиха. Това значи много за един играч.

„Напрежението не ме притеснява. Дори ми харесва. Помага ми да вкарвам повече голове, да бъда важна част от Милан и за запазя мястото си в националния отбор на Италия, независимо кой е треньор“, каза преди време Ел Шаарави.

И въпреки че Стефан е много далеч от най-добрата си форма, той е показвал, че умее да играе добре и да бележи. И 14-те гола през сезон 2012-2013 са доказателство. Ел Шаарави може да бъде отново основният човек на Милан. Той просто се нуждае да чувства любовта на Милан. Да получава обещания за неща, които другите младоци в състава не получават.

При всички положение няма да има лесен ход. Ако Ел Шаарави иска да напусне, той може да си намери голям отбор. Той ще си тръгне от цялата бъркотия и агонията на това да е футболист на Милан. И никой няма да го обвинява. Той минава през множество контузии и въпреки това се връща с усмивка на тренировъчното игрище. Това показва каква решителност има Фараона.

След последната травма, Ел Шаарави написа в „Инстаграм“: „Може да го наречете „лош късмет“, съдба или само „трябва да се премине и през това“. Това обаче са неща, през които трябва да преминаваме. Най-големите грешки, които човек може да допусне, са да се предаде пред проблемите, да страда от критиките, да завижда…Аз мисля, че истинската победа е да продължаваш да вярваш, винаги и във всяка ситуация. Да се върнеш и да продължаваш да се бориш!“.

Това са думи на човек, който има много да каже за бъдещето си в Милан.

Антъни Лопополо, Bleacher report