Карло Анчелоти удари звучен шамар по плановете на Милан, като разкри, че ще си вземе „една година почивка“ от футбола. Очаква се треньорът на Реал Мадрид да се раздели с клуба по взаимно съгласие в близките дни, след което да се подложи на операция.

Италианският специалист не успя да отговори на високите очаквания за трофеи в Реал и тази година „Кралете“ останаха без  купи. За него заместник е спряган Рафаел Бенитес от Наполи. В последните седмици Анчелоти бе постоянно свързван с Милан, но завръщане на „Сан Сиро“ няма да има. Поне тази година.

„Казах и на пресконференцията, ще го кажа и сега – ще почивам една година. Имам много сериозна причина за това. Нуждая се от операция за цервиална стеноза (стесняване на гръбначния канал в областта на врата на гръбначния стълб). От известно време това се отразява на ръцете ми и, ако изгубя още време, ще засегне и краката ми. Операцията е вече уредена”, каза Анчелоти.

„Галиани идва в Мадрид? За мен ще е удоволствие да вечерям с него, но няма как да променя програмата си. Операцията ще е във Ванкувър, Канада. Със съпругата ми вече наехме къща. Ще почивам някъде между Мадрид и Канада. Да ви кажа честно, двете години в Реал бяха наистина трудни. Повярвайте. Никой не може да си представи колко физическа и психически енергия струва да се работи в този клуб”, завърши Анчелоти.