Треньорът на Милан Филипо Индзаги призова президента на клуба Силвио Берлускони да му даде още един шанс да се докаже. Снощи „росонерите“ победиха с 3:0 Торино в последната си среща за сезона на „Сан Сиро“, а Пипо бе изгонен от резервната скамейка след скандал с рефера след края на първата част.

Още по темата

 

„Треньорите не могат да направят много, всичко зависи от играчите. Те правят разликата и това се видя тази вечер. В последните 4 мача играем много добре. Съжалявам изключително много, че основни играчи се върнаха чак в края на сезона. Искам да кажа, че отборът е твърдо зад мен още от дебюта ми в Серия А и това е нещо много специално. Аз имам договор и докато не ми кажат нещо друго, ще продължа да си го изпълнявам. Ако ми бъде дадено време, съм убеден, че ще върна Милан, където му е мястото. Не е лесно всичко да се трансформира толкова бързо, но направихме солидна основа за следващия сезон“, каза Индзаги.

В събота Силвио Берлускони призна, че чака решението на Реал Мадрид за Карло Анчелоти. Именно италианският специалист е един от най-сериозните кандидати за поста на Индзаги.

„Чух това, но никой не ми е казвал нищо и продължавам да работя. Искам да се види представянето ни в последните мачове. Ако получа шанс да продължа да работя в Милан, това ще е прекрасно. Ако не, ще продължа с професията на друго място.

Какво да кажа за Карло Анчелоти? Говоря си с него често. Той написа част от историята на Милан. Аз обаче се надявам да остана, защото знам, че мога да дам още много на клуба. А тези цветове са дълбоко в сърцето ми“, каза още Пипо.

Индзаги поздрави 19-годишния Алесандро Мастали, който дебютира срещу Торино. „Мастали беше капитан в юношеските формации на Милан, на които бях треньор. Той е син, който всяко семейство иска да има. При юношите имах 25 играчи и помолих всички да напишат на лист кой трябва да бъде капитан на отбора. От 25 човека 24 бяха написали Мастали. Той ми благодари 15 пъти тази вечер, но истината е, че не трябваше. Той си го заслужи“, завърши Индзаги.