Рафаел Бенитес ще бъде новият треньор на Реал Мадрид, категоричен е агентът Ернесто Брондзети. Според него вероятността Бенитес да замени Карло Анчелоти начело на „Кралете“ е 99%.

Агентът на ФИФА разкри още, че действително изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани е вечерял с Карло Анчелоти в Мадрид, но специалистът е категоричен в решението си да вземе година почивка от футбола, в която да се оперира.

„Нещата са ясни – Анчелоти иска да си почине една година. Това е неговото намерение. А в Реал ако не донесеш трофеи на „Сантяго Бернабеу“, си уволнен. Играчите в тима показаха, че се застъпват за него и много от тях бяха разтроени като научиха за уволнението. Медиите в Испания, които по принцип са много критични, също подкрепиха Анчелоти“, заяви Брондзети.

Запитан за вероятността треньорът на Наполи Рафаел Бенитес да поеме Реал Мадрид, агентът заяви: „Да, 99% е сигурно, че той ще бъде новият треньор!“.

Президентът на Реал Флорентино Перес също намекна, че Рафа ще наследи Анчелоти. „Новият треньор ще бъде хубаво да говори испански, и то по-точни кастилски“, каза Перес на пресконференцията, на която обяви раздялата с Карло Анчелоти. В Испания разчетоха така думите му: Рафаел Бенитес или Унай Емери. Флорентино ще обяви новият наставник следващата седмица.