Карло Анчелоти е взел крайно решение за Милан и то няма да се харесат на шефовете и на феновете на клуба. Бившият треньор на Реал Мадрид имаше няколко срещи с изпълнителния директор на “росонерите” Адриано Галиани, а босът Силвио Берлускони беше “оптимист”, че Татко Карло ще се върне на “Сан Сиро”.

Анчелоти замина на ваканция с жена си във Ванкувър и беше дал срок до утре, в който да обяви решението си. От Милан разкриха чрез съобщение, че специалистът е заяви, че “няма да бъде нашият треньор за следващия сезон”. 

Италианецът заяви миналата седмица, че иска да си вземе почивка от една година. “Благодаря на Милан за интереса. Беше трудно да кажа “не” на толкова обичан клуб, но имам нужда от почивка. Желая им всичко най-добре”, написа Анчелоти в “Туитър” по-рано тази вечер. Специалистът също така беше разкри, че ще се подложи на операция. 

Милан пък ще трябва да пренасочи усилията си към други кандидати. Сред тях са треньорът на Сампдория Синиша Михайлович и този на Фиорентина Винченцо Монтела. 

Друга опция е Унай Емери от Севиля, за когото сериозен интерес има и от Наполи. Вариант за “росонерите” е Кристиан Броки, който в момента е наставник на примаверата на Милан, а Марчело Липи може да бъде назначен на поста спортен директор.