Президентът на италианската футболна федерация Карло Тевекио изрази разтревоженост, че местният футбол рискува да потъне като Титаник заради влошените финансови сметки. Според него само пет клуба са с положителни баланси.

Парма вече банкрутира и ще играе в Серия Д, а според Тевекио много други клубове могат да последват съдбата на „дуковете“.

Тевекио погледна и големите играчи на трансферния пазар това лято Милан и Интер, които харчат много пари, но трупат дългове, които в последствие могат да бъдат фатални.

„Системата следва пътя на Титаник. Ние не бива да позволяваме да се повтори това, което стана с Парма. Ще прегледаме всичките баланси, а виждаме, че дори и големи клубове имат проблеми“, каза шефът на италианската футболна федерацията пред „Гадзета дело Спорт“.

„Ние сме ги предупредили, че от следващия сезон трябва да спазват определени граници, в противен случай ще бъдат аут. Ако това правило беше въведено още това лято, само пет клуба щяха да имат регистрация за новия сезон в Серия А.

Не можем да решим проблемът веднага, но планираме в 5-годишен срок да излекуваме италианският футбол и да спасим клубовете от банкрут“, каза още Тевекио.