Фиорентина разпиля Милан и стигна до успех с 2:0 в мач от първия кръг на Серия "А", който се игра на стадион "Артемио Франки". 

Интересно е да се отбележи, че срещата бе официален дебют начело на отборите си за наставниците и на двата отбора Жоао Соуса и Синиша Михайлович.

Маркос Алонсо откри за домакините с фамозен гол от фаул в 38-ата минута, а Йосип Иличич удвои аванса и уби интригата с попадение в 58-ата минута от дузпа.

Рикардо Ели пък бе изгонен след втори жълт и червен картон в 36-ата минута и така остави отбора си в много тежка ситуация. 

Дебютантите в атаката на "Росонерите" Луис Адриано и Карлос Бака бяха посрещнати с огромни очаквания, но днес си пролича, че май ще имат нужда от повече аклиматизация. 


Мачът започна с добро темпо и в 15-ата минута Бака се възползва от грешка на Алонсо и напредна с топката, а след това с удар от границата на наказателното поле стреля над вратата.

Пет минути след това Калинич пропусна невероятен шанс, след като излезе абсолютно сам срещу Диего Лопес, който по феноменален начин с крак успя да спаси удара му.

В 36-ата минута гостите получиха тежък удар, след като Ели бе изгонен след втори жълт и червен картон. Вторият му бе малко спорен, макар че фаулира Калинич, но реферът бе безкомпромисен.

При фаула Алонсо вкара феноменален гол с директен удар от 30 метра и накара феновете на тима да изригнат. 

В минутите до края на полувремето домакините продължиха да натискат, а две минути преди почивката Сапата блокира топката при поредната опасна атака на "Виолетовите".

След почивката домакините заиграха много силно и в 52-ата минута Иличич излезе сам срещу Лопес, но стражът успя да избие удара му по много впечатляващ начин. 

Две минути след това Романьоли фаулира Иличич в наказателното поле и домакините получиха правото да изпълнят дузпа. 

Зад топката застана именно потърпевшият Иличич, който не сгреши при изпълнението на дузпата и реализира. 

В 63-ата минута Астори попречи в последния момент на Адриано да отправи удар от опасна дистанция. 

Няколко минути след това Жилберто отправи лек изстрел с левия крак, който попадна право в ръцете на Лопес. До края срещата просто се доиграваше и нямаше опасности пред двете врати.

ФИОРЕНТИНА - МИЛАН 2:0
1:0 Алонсо 38'
2:0 Иличич 56' дузпа

ФИОРЕНТИНА: Татарушану, Томович, Алонсо, Ронкалия (59 - Астори), Родригес, Жилберто, Иличич (67 - Суарес), Бадел, Валеро, Калинич, Бернардески (80 - Фернандес)

МИЛАН: Лопес, Ели, Де Шильо, Антонели, Романьоли, Бонавентура, Де Йонг, Бертолачи (70 - Ночерино), Адриано, Хонда (39 - Сапата), Бака (78 - Черчи)