Феновете на Милан анонсираха, че в мача с Емполи довечера ще започнат протест срещу изпълнителния директор на клуба Адриано Галиани. “Росонерите” направиха сериозна селекция, като привлякоха Карлос Бака, Луис Адриано, Андреа Бертолачи и Алесио Романьоли. 

Въпреки това Милан започна със загуба срещу Фиорентина, а феновете се зарекоха да изкажат гласно мнението си. 

“Истинският трансфер, който чакаме, е премахването на нашия изпълнителен директор Адриано Галиани. Доброволно или не”, изреваха от “Курва Суд” чрез обръщение до медиите. 

“Още веднъж той показа своята некомпетентност на пазара и преговаряше предимно с обичайния си агент (Мино Райола) или правеше трансфери с Дженоа и неговият приятел Енрико Прециоси. Евентуален трансферен удар до края на пазара няма да промени мнението ни. За разлика от предишните години, сега клубът даде възможност на Галиани да привлече наистина топ играчи. 

А днес виждаме същите трансфери, които правеше и преди. Имаше далеч по-добри играчи, които можеха да бъдат взети с плащане на освобождаващата им клауза, но трансферният ни гуру не успя да го разбере.

Добрият директор и специалист вижда играчите преди да станат звезди, както беше с Кака, Шевченко, Тиаго Силва… Нещо, което не се вижда от години. Отстраненият през 2013 година Ариедо Брайда, който е в Барселона и всички виждат какво правят каталунците", пишат още феновете на Милан. 

Те споделиха как в началото на трансферния пазар Галиани бе обявил за сигурни трансферите на Джаксън Мартинес и Джефри Кондогбия, както и привличането на Карло Анчелоти за треньор. Според тях Лешояда, както наричат Галиани, е виновен за всичко.