Легендата на Милан Франко Барези вече втори ден е в България. „Росонерите“ организираха футболен камп у нас в опитите си да намерят и развиват българските таланти.

Днес Барези и шефът на кампа Силвио Брони дадоха пресконференция пред българските медии. Брони изрази задоволство от съвместната работа между италианския гранд и организатора от българска страна "Доминант Спорт Груп". Барези пък се върна назад в спомените си и каза няколко думи за мача на Милан с Левски в турнира за КЕШ през 1988 г.

"От София тръгна големият отбор на Ариго Саки, част от който бях и аз. Милан пое към успехите от България. Аз обаче не участвах в двубоя тук. Включих се на реванша в Милан, който спечелихме с 5:2. Именно КЕШ от 1989 г. е най-ценният трофей за мен", призна Барези.

"Доволни сме от Milan Junior Camp, който се провежда в България. Искаме да развием талантливите български деца, които получават шанс да се докоснат до нашата школа. Правим такива кампове в 108 страни по света. Идеята е не само да развием футболния талант на децата, но и да ги направим по-добри като личности. Да ги научим да бъдат отговорни", заяви Брони.

Петима италиански специалисти и трима български асистенти водиха тренировките в „Царско село“. Над 80 деца, сред които и едно момиче, се включиха в заниманията, които приключват утре.