Синиша Михайлович обеща, че Милан ще победи Сампдория, но дори треньорът на “росонерите” едва ли си е представял толкова резултатна игра. Милан победи с 4:1, а голямата фигура тази вечер на “Сан Сиро” бе М’Байе Нианг. 20-годишният френски нападател вкара два гола, изработи трети и бе в основата на още няколко интересни ситуации пред вратата на гостите. 

Михайлович взе изненадващо решение да заложи на система 4-4-2, с Бака и Нианг в атака, а френският нападател се отблагодари по най-добрия начин за доверието на треньора си. 

Успехът изкачи Милан на 5-то място в класирането с актив от 23 точки, докато новият треньор на Самп Винченцо Монтела записа втората си поредна загуба начело на тима от Геноа. Отборът засега е на 12-та позиция с 16 точки. 

Единственото смислено положение на Сампдория бе още преди да изтече първата минута от срещата, когато Донарума сгреши едно подаване, а Роберто Сориано не успя да се възползва от “подаръка”. Малко след това гол на Алесио Черчи бе отменен, а в 16-та минута Милан поведе. 

Нианг проби по дясното крило и центрира прострелно, а Бонавентура на метри от голлинията нямаше как да сгреши и направи 1:0. Минута по-късно удар на Нианг по диагонала облиза страничната греда. Малко след това Алесио Романьоли се озова на върха на атаката и опита да центрира защитник и след това да стреля, но отигра ситуацията като защитник.

Така се стигна до 37-та минута, когато Лоренцо Де Силвестри задържа в наказателното си поле Бонавентура, а М’Байе Нианг с безкомпромисно изпълнение от отсъдената дузпа направи 2:0. 

Французинът имаше прекрасни изяви и в началото на второто полувреме, когато в рамките на минута стреля много опасно с пета и принуди Вивиано да спасява със сетни усилия, а след това негов удар опъна мрежата, но от външната страна. При последвалото изпълнение на аут обаче Вивиано сбърка с паса, Нианг открадна топката, след което с лекота я прокара зад стража на гостите за 3:0. 

В 68-та минута Милан беше много близо до 4-ти гол. Джакомо Бонавентура остави на място Вивиено след изпълнение на свободен удар, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Десетина минути по-късно резервата Луис Адриано отклони с първото си докосване центриране на Антонели отляво, но и той нямаше късмет и топката профуча встрани от целта. 

Секунди по-късно бразилецът успя. Алесио Черчи центрира отдясно и намери Адриано на малкото наказателно поле. Нападателят си спря топката на гърди и с воле направи 4:0. В 85-та минута супер пропуск направи Карлос Бака. Колумбиецът остана сам срещу Вивиано, но не успя да вкара за пети път в мрежата на Самп.

В ответната атака Едер бе съборен от Андреа Поли в наказателното поле на Милан и гостите получиха право да изпълнят дузпа. Италианският национал прати Донарума в обратния ъгъл, за да вкара почетното попадение за тима си и своят 10-ти гол в Серия А от началото на сезона.  

Милан - Сампдория 4:1

1:0 Джакомо Бонавентура 16'

2:0 М’Байе Нианг 38’-д 

3:0 М’Байе Нианг 50’

4:0 Луис Адриано 79’

4:1 Едер 87’-д

Милан: Донарума, Абате, Алекс, Романьоли, Антонели, Черчи (80 - Черчи), Куцка (53 - Поли), Монтоливо, Бонавентура, Бака, Нианг (74 - Луис Адриано)

Сампдория: Вивиано, Де Силвестри (64 - Перейра), Силвестре, Регини, Месбах, Иван (74 - Паломбо), Фернандо, Барето, Сориано, Муриел (63 - Бонацоли), Едер