Милан не успя да затвърди добрата си форма с нова победа и направи 2:2 като гост на Емполи. “Росонерите” повеждаха два пъти в резултата с голове на Карлос Бака и Джакомо Бонавентура в началните минути на двете полувремена, но тосканци изравняваха чрез Пьотър Зиелински и Масимо Макароне. 

Тимът на Синиша Михайлович вкара двата си гола при странни обстоятелства - съответно при спорна ситуация за засада и комичен пас-рикошет, което в крайна сметка се оказа недостатъчно за трите точки. 

След този мач Милан запазва 6-то си място в Серия А 33 точки, докато Емполи остава на осмото с 32. 

Двубоят започна с ранен гол на Милан. Подобно на мача с Фиорентина преди седмица (2:0), Карлос Бака даде аванс на тима си още в началото. В 8-та минута колумбиецът беше намерен с хубав пас от Лука Антонели зад защитата на домакините и без проблеми прати топката зад  Скорупски. Бака вкара 10-тия си гол в Серия А от началото на сезона, Повторенията обаче показаха, че нападателят може би беше в засада. 

В следващите минути “росонерите” опитаха да вкарат и втори гол, но вместо това в 29-та капитанът на Емполи Масимо Макароне бе вкарал във вратата им. Нападателят засече с глава центриране от свободен удар, но голът му беше отменен заради засада.

Въпреки това Емполи не се отказа и само 3 минути по-късно изравни резултата. Рикардо Сапонара направи страхотен пробив през центъра и пусна гениален пас към Пьотър Зиелински. Халфът мушна топката между краката на Дунарума и направи 1:1. 

До края на първата част Бонавентура можеше да вкара втори гол за Милан, но пропусна прекрасна възможност от свободен удар, а малко след това прострелно центриране на Лука Антонели отляво без малко да намери неподготвено защитата на домакините. 

Второто полувреме започна като първото - с ранен гол на Милан. Този път далеч по-комичен. Тонели опита да изчисти топката, която уцели Нианг в главата и се получи страхотно извеждащо подаване към Бонавентура. Халфът остана сам срещу вратаря на домакините и с лекота мушна топката под плонжа му 2:1 за Милан. 

Емполи обаче отново показа, че се намира в прекрасна форма, доказателство за която са 4-те победи в последните 6 мача и в 61-та минута Макароне изравни отново. Нападателят вкара отблизо 9-тото си попадение от началото  на сезона, след като миг по-рано Донарума беше отбил силен удар на Пучарели. 

Синиша Михайлович пусна в игра Марио Балотели, търсейки нов гол, този път пореден. Нападателят обаче се запомни с освиркванията от трибуните, един жълт картон и удар от фаул в ръцете на Скорупски. 

На отсрещната врата Донарума изтръпна в 78-та минута, когато много тежък удар на Зиелински профуча на сантиметри от страничната му греда. В добавеното време Балотели все пак получи добра топка от Абате, но не успя да вкара на метри от вратата. Страничният съдия все пак вдигнал флага за засада, която в последствие се оказа, че не съществува. 

Емполи - Милан 2:2 

0:1 Карлос Бака 8'

1:1 Пьотър Зиелински 32'

1:2 Джакомо Бонавентура 48’

2:2 Масимо Макароне 61

Емполи: Скорупски, Лаурини, Тонели, Барба, Руи, Зиелински (87 - Крунич), Майело (54 - Кроче), Бучел, Сапонара, Макароне (70 - Ливая), Пучарели

Милан: Донарума, Абате, Алекс (46 - Сапата), Романьоли, Антонели, Хонда (86 - Боатенг), Монтоливо, Бертолачи, Бонавентура, Нианг (67 - Балотели), Бака