Палермо - Милан, мач от 30-ия кръг на Серия А. Стадион "Ренцо Барбера", Палермо,  21:45 часа българско време.

Милан пропусна идеална възможност да се отдалечи на 7 точки от преследвача Интер миналата седмица. Росонерите завършиха само 1:1 у дома с последния Бари. Сега предстои доста по-тежко гостуване в Сицилия. Палермо е с нов треньор, но Серсе Козми още не е взел точка откакто е начело на тима.

МИЛАН

Групата за мача: Абиати, Амелия, Рома, Абате, Антонини, Бонера, Вила, Янкуловски, Неста, Тиаго Силва, Йепес, Боатенг, Емануелсон, Фламини, Гатузо, Меркел, Зеедорф, Ван Бомел, Касано, Пато, Робиньо

Контузени: Амброзини, Пирло, Индзаги

Наказан: Ибрахимович

Вероятен състав: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Янкуловски, Гатузо, Ван Бомел, Фламини, Зеедорф, Пато, Касано


Прогноза на Gol.bg:

Милан спечели 3:1 у дома срещу Палермо по-рано през сезона. Сега ще е доста по-трудно. Росонерите ще са без наказаната звезда Златан Ибрахимович. В негово отсъствие в атака най-вероятно ще бъдат Пато и Касано. Двамата имат общо 129 минути заедно на терена досега и никога не са били заедно титуляри.

Милан няма загуба вече 12 поредни кръга в Серия А. Росонерите не са губили от 18 декември, когато паднаха от Рома 0:1 у дома. Вече 19 поредни кръга Милан е начело в класирането и както и да завърши мача ще остане там. Росонерите обаче не искат да позволяват на Интер да ги доближи още преди дербито на 3 април.

Палермо записа пет поредни загуби. Последните 2 с новия треньор Серсе Козми. Голямата звезда на сицилианците Фабрицио Миколи ще води атаката. Той има 5 гола в кариерата си срещу Милан. Дори и да не вкара сега, Милан трудно ще спечели.

Резултат: Палермо - Милан 1:1