Халфът на Милан Юрай Куцка заяви, че Милан ще завърши на третото място в Серия А. „Росонерите“ най-после започнаха да показват добра игра и победи, за да започнат да се приближават до целта си – класиране в Шампионската лига.

„Третото място? Определено ще опитаме. Можем да го направи, но затова ни трябват победи. Имаме страхотно желание да постигнем целта си и да се върнем в Европа.

Всички в отбора изгарят от това. В първата половина на сезона ни липсваше постоянство. След дербито с Интер обаче получихме голяма доза увереност. Напреднахме много в последните мачове“, заяви Куцка.

Словашкият национал премина изненадващо от Дженоа през лятото и сам призна, че той също е бил приятно сюрпризиран.

„Винаги е имало приказки, че може да премина в някой от големите клубове, но аз по принцип не им обръщам внимание. Така беше и през лятото и бях много щастлив. Милан е любимият ми отбор още от дете.

Животът е странно нещо, всичко стана толкова бързо. Аз трябваше да ходя до Турция, но вместо това дойдох тук и съм много щастлив. Първият словак съм, който е носил тази фланелка. Милан има много фенове у нас.

Говорим си често с Марек Хамшик. Но не знам дали се страхуват от добрата форма на Милан. Мисля, че в Наполи не се страхуват от никого“, каза още Куцка.