Милан взе важна домакинска победа, надигравайки с 2:1 Дженоа. Истински шедьовър на японеца Кейсуке Хонда опече мача на "росонерите" в средата на второто полувреме.

Преди това тимът на Сининиша Михайлович поведе с ранен гол на Карлос Бака.

В самия край Дженоа върна едно попадение чрез бившия играч на Милан Алесио Черчи. "Росонерите" все пак не изпуснаха победата и продължават да гонят местата в Европа.


Милан трябваше да се поправи пред своя публика, след като преди седмица отново на "Сан Сиро" сгафи срещу Удинезе - 1:1.

За разлика от тогава "росонерите" не проспаха първото полувреме и още от самото начало се втурнаха в атака, за да си решат рано двубоя.

В 4-ата минута Хонда стреля мощно отдалеч, но Перин изби в корнер. Секунди по-късно обаче падна първия гол за домакините. Защитата на Дженоа се изтегли, за да хване съперника в засада, но капанът не подейства.

При поредното центриране отдясно топката стигна до Карлос Бака, който с удар по диагонала простреля Перин в далечния ъгъл.

След ранния гол Милан пое контрола на мача. Дженоа рядко стигаше до вратата на домакините, като малкото удари по посока вратата на съперника бяха блокирани от защита на "росонерите".

След почивката тимът на Михайлович продължи да е по-активният отбор на терена. След два опасни удара на Бонавентура, Милан все пак стигна до втори гол, за да си опече мача.

В 64-ата минута Кейсуке Хонда избухна с бомбен удар от над 30 метра, който не остави шансове на плонжиралия Перин.

Гостите от Дженоа окончателно рухнаха след брилянтното попадение на японеца и до края на мача не направиха почти нищо смислено в атака, за да се върнат в играта.

В 75-ата минута Милан можеше да направи победата си още по-изразителна, но Рикардо Монтоливо нацели гредата с хубав нисък удар от границата на наказателното поле.

Чак в продължението на двубоя Дженоа върна един гол, дело на доскорошния играч на Милан Алесио Черчи. За повече обаче нямаше време и така Милан се върна на победния път, а освен това записа девети пореден мач без загуба.

Милан - Дженоа 2:1

Голмайстори:

1:0 Бака 4
2:0 Хонда 64
2:1 Черчи 90+3

Милан: Донарума, Де Шилио, Романьоли, Алекс, Антонели, Хонда, Монтоливо, Бонавентура, Бертолачи, Нианг (77 - Менес), Бака (88 - Балотели)

Дженоа: Перин, Де Майо, Изо (65 - Лазович), Бурдисо, Сусо (46 - Черчи), Фиамози, Ригони, Джемайли (77 - Нчам), Силва, Матавз, Лаксалт

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vDO5v2u1-lI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Oas80fa15B4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>