Милан и Фрозиноне направиха зрелищно 3:3 на "Сан Сиро" в мач от 36-ия кръг на Серия "А", игран на "Сан Сиро".

Гостите на два пъти имаха преднина от два гола, но така и не успяха да стигнат до историческа победа над "росонерите". Много силен мач за "канарчетата" изигра вратарят Франческо Барди, който спаси всичко възможно, включително и дузпа на Марио Балотели. Именно той обаче носи вина за попадението на Карлос Бака за 1:2. В 90-ата минута пък резервата Жереми Менез от бялата точка спаси "червено-черните" от срамна загуба.

Милан обаче се смъкна на 7-мо място в класирането с 54 точки, а 6-та позиция, която дава право на участие в Лига Европа, вече се заема от Сасуоло с 55 т. Фрозиноне остава в зоната на изпадащите,  на 4 т. от спасителната зона.


Срещата на "Сан Сиро" започна кошмарно за Милан! Още във 2-ата минута Паганини получи на границата на пеналта, имаше време да овладее топката и със силен удар по земя матира Донарума за 1:0!

После "росонерите" натиснаха и в 5-ата минута спечелиха фаул точно пред наказателното поле. Зад топката застана Балотели, чийто изстрел обаче попадна право в стената. След 11 минути игра Куцка засече с глава центриране на Балотели от ново нарушение, но топката профуча покрай гредата.

В следващата атака Фрозиноне стигна до стрелкова позиция, след като Чиофани беше намерен непокрит в наказателното поле и засече от въздуха, но не уцели вратата.

След малко повече от четвърт час от началото на мача домакините създадоха най-чистото си положение до момента. При карамбол Бака се оказа най-съобразителен и шутира отблизо, но в последния момент футболист на Фрозиноне се метна и спря пътя на топката.

Малко по-късно нов удар на Бака беше блокиран, а след последвалия корнер Барди със сетни сили изби удар с глава на Куцка, който влизаше точно под горната греда. В 27-ата минута Балотели стреля отдалеч, но отново Барди беше на мястото си и спаси.

Три минути по-късно вратарят на Фрозиноне отрази изстрел и на Куцка, а в 33-ата Алекс засече с глава при изпълнение на корнер, но Барди с върха на пръстите си изби в горната греда.

Така се стигна до 44-ата минута, когато противно на логиката, Фрозиноне стигна до втори гол. Крагл изпълни фаул от далечно разстояние, насочи кълбото в долния ъгъл, Донарума не се намеси добре и то влетя в мрежата му за 2:0!

Второто полувреме започна с дузпа за Милан заради игра с ръка на Русо. Зад топката застана Балотели, който стреля по земя, но Барди за пореден път отчая домакините и спаси. При добавката нападателят прати топката в аут.

В 50-ата минута перфектният до момента Барда направи фрапантна грешка и "червено-черните" се върнаха в мача. Хонда стигна до аутлинията центрира, стражът изпусна топката и тя попадна в Бака, който на сантиметри пред опразнената врата нямаше как да сбърка за 1:2!

В 55-ата минута "канарчетата" възстановиха преднината си от два гола. Алекс не успя да овладее топката, Диониси я открадна, напредна и с шут по земя в далечния ъгъл матира Донарума за 3:1 за Фрозиноне! След час игра Хонда успя да се разпише, но голът му беше отменен заради засада  на Балотели.

В 75-ата минута току-що появилият се на терена Антонели върна Милан в мача. Алекс продължи с глава към резервата, който овладя на гърди и с удар със задна ножица преодоля вратаря за 2:3! В 90-ата минута Милан спечели нова дузпа и този път Менез застана зад бялата точка. С чудесен изстрел в долния десен ъгъл той оформи крайното 3:3.

В края Балотели можеше да се превърне в герой, но нацели гредата.

Милан – Фрозиноне 3:3

Голмайстори:

0:1 Паганини (2)
0:2 Крагл (44)
1:2 Бака (50)
1:3 Диониси (55)
2:3 Антонели (75)
3:3 Менез (90-д)

Милан: Донарума, Де Шилио, Романьоли, Алекс, Абате (73-Антонели), Маури (78-Менез), Монтоливо, Куцка, Хонда (64-Адриано), Бака, Балотели
Треньор: Кристиан Броки

Фрозиноне: Барди, Кривело (67-Прима), Айети, Русо, М. Чиофани, Паганини, Гори, Самарко, Крагл (80-Роси), Диониси (74-Гухер), Д. Чиофани
Треньор: Роберто Стелоне

Милано, ст.: "Сан Сиро"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Балотели, Куцка (Милан); Самарко, Гори, Крагл, Русо, Диониси, Прима (Фрозиноне)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5jpOP6Xy0Qg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>