Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини и треньорът на Сампдория Винченцо Монтела са фаворити за нов наставник на Милан. До края на сезона „росонерите“ ще бъдат водени от Кристиан Броки, който замени преди месец Синиша Михайлович, но едва ли договорът му ще бъде подновен.

Според „Гадзета дело Спорт“ бъдещето на Броки е повече от несигурно и може да остане евентуално, ако класира Милан за евротурнирите. Въпреки това ръководството на клуба вече си прави и други планове.

Един от вариантите е Мануел Пелегрини, който напуска Манчестър Сити след края на сезона. Очаква се Адриано Галиани да бъде утре вечерта в Мадрид за реванша между Реал и Сити от Шампионската лига. Галиани е получил покана от президента на испанците Флорентино Перес, но вицепрезидентът на Милан ще се възползва от възможността да говори на живо с Пелегрини.

Името на Монтела също се свързва с Милан, въпреки че бившият нападател е сред фаворитите и за национален селекционер. Все пак голяма роля в избора на нов треньор ще изиграе и евентуалната продажба на Милан.