Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума заяви, че изпраща невероятен сезон, но все още го е яд за загубата от Ювентус на финала за Купата на Италия. Стражът дебютира в Серия А едва 16-годишен и се превърна в неизменен титуляр на „росонерите“.

„Все още съжаляваме за изпуснатата Купа на Италия. Дадохме най-доброто от себе си и заслужавахме повече. Не мога да си обясня защо не играехме така през останалото време. Може би е въпрос на манталитет. Вие ме питате за треньора, но това е работа на шефовете ни, не моя.

Броки ми беше треньор в юношеските отбори и чрез неговите методи пробих в първия отбор. Ще съм доволен, ако остане, но съм много благодарен и на Синиша Михайлович, който имаше вярва в мен. За мен това бе невероятен сезон, дебютният ми в Серия А. Съветите от Абиати и Диего Лопес също ми помогнаха много“, каза Донарума.

Младокът призна, че се надява скоро да получи повиквателна и за националния отбор на Италия. „Разбира се, това е една от целите ми. Засега обаче съм доволен, че дебютирах за младежите. Личните ми цели са да продължа да се развивам. Милан трябва да играе в Европа през следващата година. Надявам се да бъда в клуба още дълги години и един ден да бъда капитан. Това е най-голямата ми мечта“, каза оещ Донарума.