Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани призна, че „росонерите“ няма да правят повече трансфери това лято. Така дълго афишираните сделки за Златан Ибрахимович от ПСЖ и Аксел Витсел от Зенит Санкт Петербург отпадат.

„Росонерите“ бяха особено активни на трансферния пазар тази година, с което заздравиха тима си за предстоящите битки в Серия А. Милан привлече Карлос Бака от Севиля, Луис Адриано от Шахтьор Донецк, докато Андреа Бертолачи и Алесио Романьоли пристигнаха от Рома.

„Мисля, че трансферният пазар за нас приключва тук, въпреки че винаги могат да изскочат интересни опции. Не се нуждаем от още халфове или от други варианти за други позиции. Не мисля, че ПСЖ ще пусне Ибрахимович, но ако все пак го направят, ние ще се пробваме да го вземем“, каза Галиани.

Милан уволни доскорошния си треньор Филипо Индзаги, след като клубът завърши на 10 място в Серия А. За негов заместник бе привлечен Синиша Михайлович от Сампдория, който тази нощ спечели първия си трофей начело на „росонерите“. Милан триумфира в традиционния турнир „ТИМ“, побеждавайки Интер с 2:1 и Сасуоло с 6:5 след изпълнение на дузпи.