Новото попълнение на Милан Марио Пашалич заяви, че контузията му действително е била сложна, но вече е напълно възстановен и готов за игра. 21-годишният хърватин дойде на „Сан Сиро“ под наем от Челси. Трансферът бе обявен за рисков, след като халфът не е играл професионален футбол от февруари заради дискова херния.

„Беше сложна контузия. Физиотерапевтите не ми помогнаха много и не знаех какво да правя. Благодарение обаче на едни фантастични хора успях да се преборя с това и сега съм готов да играя. Вече не чувствах болки.

Говорих с Антонио Конте. Моето име беше в списъка на Челси за турнето в САЩ, но вече бях решил да не предприемам излишни рискове. Преговарях с два клуба, но нямаше нищо сериозно. След това дойде офертата от Милан, която ме развълнува. Беше хубаво да разбера, че голям клуб като Милан има интерес към мен. Особено, след като не бях играл дълго време.

Вече тренирах веднъж, но все още не съм говорил с Винченцо Монтела. Усетих обаче какъв велик клуб е Милан. За мен е невероятна чест и емоция да бъда в този клуб“, каза още Пашалич.