Фиорентина и Милан не успяха да се победят в напечен мач от Серия "А". Оспорваната битка на "Артемио Франки" завърши без голове - 0:0. И двата отбора могат да съжаляват много, че не успяха да стигнат до победата.

Йозип Иличич профука дузпа за Фиорентина през първото полувреме, след като стреля в гредата. След почивката пък Милан, който не минаваше за фаворит в двубоя, направи големи пропуски при силни контраатаки, като най-чистото положение се откри пред Сусо, но ударът му бе избит пред голлинията.

Гостите от Милано не успяха да стигнат до победата, но вече може да се похвалят с три поредни мача без допуснат гол. Това бе и първо равенство за тима на Винченцо Монтела от началото на сезона.

"Росонерите" се изкачиха до шестото място в класирането, докато Фиорентина се нарежда на 12-а позиция преди оставащите два мача в понеделник.


Началото бе по-добре за домакините от Флоренция. В 6-ата минута Иличич напредна в половината на гостите и стреля от дистанция, но топката профуча покрай вратата на Донарума. Пресата на Фиорентина даде предимство във владеенето на топката, но играчите на Пауло Соуза трудно намираха път към вратата на "росонерите".

Хърватският халф на флорентинци Милан Бадел се провали с шут от границата на наказателното поле. В 18-ата минута Милан стигна до първата си добра възможност пред вратата на съперника, но Нианг стреля неточно.

В 23-ата минута Фиорентина получи златен шанс да открие резултата. Борха Валеро бе дръпнат в наказателното поле от Давиде Калабрия и реферът Даниеле Орсато отсъди дузпа. Зад топката застана Йозип Иличич, който обаче стреля в лявата греда и мрежата на Донарума остана суха.

Последваха доста равностойни минути, в които двата отбора не успяваха да се надлъжат. В края на полувремето Бернардески можеше да даде изпуснатата преднина на Фиорентина, но след остро центиране отляво не успя да засече топката в мрежата.

След почивката Фиорентина продължи да натиска, но мощна контраатака на Милан едва не доведе гол за "росонерите". Нианг пусна остро центриране пред вратата, където Бака и Бонавентура бяха блокирани. Малко след това Калинич шутира опасно, но Донарума бе на мястото си.

В 63-ата минута Милан изпусна най-добрия си шанс до момента. Сусо проби отдясно, финтира защитник и стреля отблизо в далечния ъгъл на Татарушану, но топката бе избита пред голлинията от Бадел.

В 83-ата минута груба грешка в защита сервира топката на крака на Бака, който от около десетина метра не успя да намери вратата.

В продължението на мача в 95-ата минута резервата Луис Адриано бе спънат от Томович на границата на наказателното поле, но Орсато остана безмълвен, а секунди по-късно свири последния съдийски сигнал при резултат 0:0.

Фиорентина - Милан 0:0

Фиорентина: Татарушану, Томович, Родригес (59 - Весино), Салседо, Санчес, Бадел (73 - Тейо, Бернардески, Милич, Валеро, Иличич (82 - Бабакар), Калинич

Милан: Донарума, Калабрия, Палета, Романьоли, Де Шилио, Кучка, Монтоливо, Бонавентура (79 - Антонели), Сусо, Нианг (67 - Локатели), Бака (88 - Луис Адриано)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4u1e_U4kOhE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>